
Dej: 
100 g koldt smør 
150 g hvedemel (ca. 2½ dl) 
½ tsk fint salt 
½ spsk koldt vand 
Fyld 
200 g Apetina 3% i tern med persille/hvidløg 
7 tomater i halve skiver (ca. 350 g) 
2 forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g) 
3 æg 
1,5 dl mælk 
1 lille fed knust hvidløg 
3 spsk hakket frisk persille 
friskkværnet peber 
Pynt: sorte oliven uden sten 
 
Dej og forbagning: 
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. 
Tilsæt salt og saml hurtigt dejen med vandet. 
Tryk dejen ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter). 
Lad dejen gå halvt op ad formens side. 
Stil den tildækket i køleskabet i ca. ½ time. 
Prik bunden med en gaffel og forbag den midt i ovnen ca. 15 min. ved 200°C.
 
Fyld: Hæld osten til afdrypning i en sigte. 
Læg tomater, forårsløg og ostetern lagvis i den let afkølede bund. 
Pisk æggene sammen med mælk, hvidløg, persille og peber. 
Hæld æggemassen i tærtebunden. 
Bag tærten midt i ovnen ca. 1 time ved 200°C.
 
Energiindhold pr portion: 2630kJ
Energifordeling: Protein: 24%, Kulhydrat: 13%, Fedt: 63% 
Fryseegnet: Nej.  - Tilberedningstid: 60+ min 
 

Abrikosis med hindbærpuré 
2 dåser halve, syltede abrikoser (a ca. 420 g) 
85 g sukker (ca. 1 dl) 
2 tsk majsstivelse 
200 g BUKO® Light naturel 
4 spsk akaciehonning 
2 tsk friskpresset citronsaft 
1 dl piskefløde 
Hindbærpuré: 
200 g frosne hindbær 
3,5 spsk sukker 
Pynt: friske mynteblade 
 
Energiindhold pr portion: 1918kJ
Energifordeling: Protein: 7%, Kulhydrat: 61%, Fedt: 32% 
Fryseegnet: Ja - Tilberedningstid: 60+ min 
 
Hæld den ene dåse abrikoser til afdrypning i en sigte og skær abrikoserne i tern. Hæld herefter abrikoser og lage fra den anden dåse i en foodprocessor eller hurtighakker og hak ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. 
Bland sukker, majsstivelse og abrikospuré i en gryde. 
Bring puréen i kog under omrøring. 
Kog den ved svag varme, stadig under omrøring, i ca. 3 min. 
Afkøl abrikospuréen. 
Rør osten blød med honning og citronsaft. 
Pisk fløden til et let skum. 
Vend i nævnte rækkefølge abrikostern, den afkølede abrikospuré og flødeskum i osteblandingen. 
Hæld ismassen i en form (ca. 1½ liter) og dæk den med alufolie. 
Frys isen i ca. 24 timer - rør nogle gange i isen under indfrysning. 
Tag isen ud af fryseren og stil den i køleskabet ca. 1 time før serveringen.
 
Hindbærpuré: Kom de frosne hindbær i en skål og lad dem tø op på køkkenbordet i ca. ½ time. 
Kom hindbærrene i en foodprocessor sammen med sukkeret. 
Hak dem ved hurtigste hastighed i ca. 30 sek. eller til sukkeret er opløst. Smag puréen til.
 
Ved serveringen: Anret iskugler og hindbærpuré på portionstallerkener og pynt med pebermynteblade.