Logo

Tærte med rejer og radiser

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tærte med rejer og radiser

 

Brug både radiser og de gode radiseblade til denne tærte. Server den friskbagt og varm eller lun, så er den bedst, og læg først rejerne på, når du er klar til servering.

Arbejdstid: 45 min. Bagetid: 45 min. 1 tærte/8 stykker.

 

Tærtedej:

200 g hvedemel

50 g durummel

½ tsk groft salt

125 g koldt smør

1 æg

2 spsk iskoldt vand

 

Fyld:

2 bundter radiser med top (20 stk.)

2 æg

2 dl fløde

1 tsk karry

salt og peber

 

Topping:

300 g pillede rejer

1 spsk olie

1 tsk citron- eller limesaft

1 bundt purløg

*

Bland de to slags mel med salt, og hak det kolde smør i med et mørdejsjern eller i en foodprocessor. Tilsæt ægget, og saml hurtigt dejen med iskoldt vand.

Pak evt. dejen ind, og sæt den i køleskabet indtil brug.

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og læg den i en aflang form (11x35 cm) eller en rund (22 cm).

Tryk dejen godt ind i kanterne, skær overskydende dej fra, og prik bunden med en gaffel.

Sæt formen i køleskabet i 1 times tid eller i fryseren i 20 min.

Rens radiserne, og skær dem i tynde skiver.

Skyl radisebladene, og hak dem groft.

 

Pisk æggene godt sammen med fløden, og smag til med karry, salt og peber.

Tilsæt snittede radiser (tag lidt fra til pynt) og hakkede radiseblade.

Bag tærten blindt (se Tips) ved 180 °C i 10 min.

Fjern papir og bønner, og bag yderligere i 5 min.

Hæld karry/radisecremen i tærtebunden, og bag tærten i ca. 30 min - til cremen akkurat er stivnet.

Vend de afdryppede rejer sammen med olivenolie, citrussaft, salt og friskkværnet peber.

Tilsæt fintklippet purløg og de sidste snittede radiser.

Læg rejerne på den færdigbagte tærte, og server straks.

 

Tips: Hvis dine radiseblade er slatne, så læg dem i en skål med iskoldt vand i 15-20 min. Hvis

de er visne, kan du erstatte dem med ca. 75 g frisk spinat, rucolasalat eller små skvalderkålsblade.

 

Tips: At bage blindt betyder, at man lægger et stykke bagepapir med tørrede bønner el.lign. som vægt på dejen for at undgå, at den skrider under bagningen. Hvis du tit bager tærter, klan du evt. investere i nogle keramiske bagekugler, som kan bruges igen og igen. De koster ca. 130 kr.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.283 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her