Logo

Blomkålsgratin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Prøv denne opskrift på klassisk blomkålsgratin hvis du vil have noget nemt til hovedret. Retten kan spises af ovo og lacto-ovo vegetarer, da retten ikke indeholder kød men æg. og så er retten billig.

 

1 stort blomkålshoved
50 gr. smør
75 gr. hvedemel
3 dl blomkålsvand
2 ½ dl fløde eller mælk
4 æg
salt og peber
fin rasp
*
Blomkålshovedet koges bedst plukket i buketter, men kun i 5 min. og i letsaltet vand.
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet. Spæd med kogende blomkålsvand og kom fløden/mælken i. Kog blanding et par min. Rør godt så den ikke brænder på. Tag gryden af varmen og kom de fire æggeblommer i.
Pisk hviderne virkelig stive og vend halvdelen i sammen med blomkålsbuketterne. Krydr med salt og peber. Vend forsigtigt resten af hviderne i. Kom blandingen i et smurt og raspdrysset ovnfast fad, drys rasp over og bag gratinen ved 175º i ca. 1 time.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.609 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her