Logo

Boeuf bourguignon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Her får du en klassiker fra det franske køkken. Kødet bliver lækkert mørt, fordi retten laves med svag varme. Det er traditionelt en Bourgogne, der bruges i retten, men anden vin kan også bruges.


1 kg okseinderlår
1/2 dl hvedemel
150 g bacon
20 g smør
2 løg
2 porrer
2-3 gulerødder
1/2 dl cognac
1/2 flaske Bourgogne
3-4 dl bouillon
krydderbuket af persille, timian og et laurbærblad
1/2 kg champignon
1/2 kg skalotteløg
50 g smør

*

Skær kødet i 3 cm store terninger og skær baconen i små stykker.
Porrer og gulerødder skæres i skiver, og løgene deles i kvarte.
Vend kødet i hvedemel tilsat salt og peber.
Rist baconstykkerne i smør i en gryde og svits derefter kødet, en lille portion ad gangen, så kødet bliver ensartet brynet.
Kom grønsager og løg i.
Tilsæt cognac og rødvin, og lad det koge kraftigt få minutter.
Hæld bouillonen ved sammen med krydderurtebuketten, dæmp for varmen og lad retten snurre under låg til kødet er godt mørt.
Svits imens champignoner og skalotteløg hver for sig i en gryde.
Kom løgene i retten de sidste 5 min. af kogetiden.
Saucen kan evt. jævnes let med Maizenamel.
Anret i et dybt fad og fordel champignonerne over.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.024 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kæmperejer i smuk symfoniEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Bagt makrel med blomkålsrisBagt makrel er jo virkelig lækkert i sig selv, men det bliver kun endnu bedre af at få...
• Lammekølle med løgsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kanelblommer med yoghurtKanelblommer med yoghurt er bare den lækreste dessert om efteråret, når de danske blommer...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os