Logo

Bornholmerhane

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bornholmerhanen stammer, som navnet nok antyder, fra Bornholm. Kyllingen laves i en gryde med en lækker sauce. Perfekt ret hvis du vil servere en spændende og velmagende ret uden de store udfordringer

1 bornholmerhane
Olivenolie
250 g skalotteløg
100 g bacontern
2 spsk hvedemel
½ hønsebouillon
2 fed hvidløg
En håndfuld timiankviste
200 g markchampignoner
Smør
Porrer
Kartofler
Baguetter



Partér en bornholmerhane i 6-8 stykker.
Brun dem i olivenolie i en gryde.
Drys med salt og peber og tag stykkerne op.
Brun 250 g pillede skalotteløg.
Tag dem op og rist 100 g bacontern.
Hæld fedtet fra så der er omkring 1 spsk tilbage.
Drys 2 spsk hvedemel i og brun det mens De rører rundt.
Hæld ½ hønsebouillon ved (eventuelt halvt rødvin, halvt bouillon).
Lad saucen koge op og tilsæt 2 fed knust hvidløg og en håndfuld timiankviste.
Læg kødet tilbage i gryden og lad dem simre små 20 minutter.
Tilsæt løgene og kog i 10 minutter mere til både hanen og løgene er møre.
Rist 200 g markchampignoner i smør og lad dem koge med de sidste minuttet.
Spæd op med mere vin og bouillon hvis saucen er for tyk.
Smag til med salt og peber.
Servér med dampede porrer, kartofler og evt. lune baguetter.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.691 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Lasagne med spinat og skinkeDenne lasagne er meget nem at lave, fordi der kun skal laves en sauce. Forrygende lasagne...
• Bøf i grøn karry og ovnbagt frugt med honningskyrGode bøffer får her et asiatisk twist med grøn karry og kokosmælk. Desserten er frisk...
• Muslinger i stærk tomatsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kræmmerhuse med jordbærkompot og flødeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!