Logo

Bovsteg med appelsin

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Her er opskriften på en let steg lavet med appelsin. Stegen serveres med hasselback kartofler. Lækker aftensmad for hele familien. Velbekomme.


2-2,5 kg svinebov eller vildsvinebov
4-6 appelsiner
rosmarin
2 fed hvidløg
olie
1 dl hvidvin
salt
peber

store bagekartofler, 1-2 stk pr. person
2 laurbærblade
3 dl bouillon

*


Vildsvineboven udbenes omhyggeligt, så der bliver færrest mulige "åbninger" i det udbenede kødstykke.
Appelsinerne presses, og saften "hældes ned" i boven.
Rosmarin, hvidløg, olie, hvidvin, salt og peber blandes og lægges ind i boven.
Brug en pensel til at smøre blandingen rundt inde i boven.
Boven lægges i et ovnfast fad eller lille bradepande.
Hasselback kartofler lægges i et andet fad med laurbærblade .
Bouillon hældes ved.
Begge fade sættes i en 200°C varm ovn, og det hele steger ca 1 ½ time.
Stegen er færdig, når kødtemperaturen er oppe på 75°C.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 5.224 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her