
Denne klassiske, danske ret består her af hele ristede stykker flæsk med lækker kartoffelmos og ristede grønne asparges og forårsløg. Prøv - det er rigtig godt
# Ingredienser
1 kg kartofler
2 dl letmælk
25 g smør
salt og sort peber
500 g stegeflæsk
1 bundt grønne asparges
1 bundt forårsløg
1 spsk smør
1 håndfuld kruspersille
* Tilberedning
Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i usaltet vand.
Lun mælken og smelt smørret.
Mos kartoflerne sammen med den lune mælk og kom 25 g smør i.
Smag til med salt.
Steg flæsket sprødt på en tør pande, ca 10 min pr side.
Bræk den træede ende af aspargesene og skær dem i skiver på
skrå.
Skær forårsløg i tykke skiver på skrå.
Smelt 1 spsk smør på en ren pande og kom asparges og
forårsløg på.
Steg dem ved middel varme i ca 5 min.
Server kartoffelmosen toppet med asparges og forårsløg,
stegt flæsk og et drys hakket persille.
Energi pr person: 2866KJ/685Kcal. Næring pr 100 g: Protein:
5,6 g. Kulhydrat: 8,9 g. Fedt: 7,8 g.
Brug madABCs Madplan til at gøre
aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende
retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +