Logo

Brændende kærlighed med svinekød og karrysmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Brændende kærlighed med svinekød og karrysmør

 

Den populære livret er her i en ny version med blød kartoffelmos lavet med sødkartofler og en lækker topping med svinekød og grønsager. Kom smeltet karrysmør på toppen, og du har en ny livret på menukortet.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge/stegetid: 35 min.

 

#

Kartoffelmos:

750 g sødkartofler (batat)

500 g kartofler

salt og peber

 

Topping med svinekød og grønt:

2 porrer

2 gulerødder

2 persillerødder eller pastinakker

4 svinekoteletter

2 spsk olie

10 stilke frisk timian

 

Karrysmør: 50 g smør og 2 tsk karry

*

Skræl de to slags kartofler.

Skær dem i terninger, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker.

Kog dem helt møre det tager 15-20 min.

Gem 2-3 dl kogevand, og hæld resten fra.

 

Mos kartoflerne med en kartoffelmoser eller en stor gaffel.

Spæd med kogevand. til mosen er blød og lækker, og smag til med salt og peber.

 

Rens porrerne, og skær dem i skiver.

Skræl rodfrugterne, og skær dem i små terninger.

Skær koteletterne i tynde strimler, og brun dem på alle sider i halvdelen af olien på en varm pande. Læg kødet på en tallerken.

 

Steg alle grønsagerne i resten af olien på panden i ca. 15 min., til de er helt møre.

Rør ofte og skru evt. ned for varmen, så de mørner uden at brænde på.

 

Pluk bladene af timianen.

Bland dem med grønsager og kød på panden.

Varm det hele godt igennem, og smag til med salt og peber.

 

Smelt smørret i en lille kasserolle, til det begynder at bruse.

Tilsæt karry, og tag gryden af varmen.

 

Anret mosen på et varmt fad eller tallerkener.

Fordel kød og grønsager ovenpå mosen.

Dryp med karrysmør og server.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 209 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Koteletter med stuvede sommergrønsagerGiv et par tykke koteletter sommerligt selskab af letstuvede nye grønsager. Drys med dansk...
• Kotelet med spinat-kartoffelsalatKartoffelsalaten er vendt med frisk spinat og en kærnemælksdressing og er lækkert tilbehør...
• Svinekoteletter i sursød sauceGivet par pæredanske svinekoteletter et asiatisk twist med sursød sauce og kogte ris
• Flødefromage med appelsinsalatEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os