
1 kg kalvelever 
smør 
salt og friskkværnet peber: 
l ½ tsk  basilikum 
2 store løg 
ca. 3 dl helt tør hvidvin 
1 spsk  hvedemel 
2 dl fløde 
½ spsk  ægte soja. 
*
 
Leveren renses og tørres omhyggeligt af i køkkenrulle. 
Den drysses med salt, peber og basilikum. 
Brun den nu godt på alle sider og tilsæt derefter løgene, der brunes med i de sidste minutter. 
Hæld halvdelen af vinen ved og lad det snurre sagte i 3 kvarter. 
Tilsæt resten af vinen, og lad det snurre 10 min. mere. 
Prøv om leveren er mør, og er den det, så tag den op og skær den i tynde skiver. 
Læg dem i et ovnfast fad og stil dem til varme i ovnen. 
Pisk nu melet og sojaen sammen med fløden og føj det til skyen. 
Lad det koge i nogle minutter, og hæld det derefter over leveren, der er blevet gennemvarmet i ovnen.