![Braiseret kalvelever Braiseret kalveleve er en ret der er hurtig og nem at lave. Hvis børnene kan lide lever, er denne ret billig aftensmad for hele familien. Server gerne med grøn salat samt kartofler.](/images/articles/s2/2015/4/23/braiseret-kalvelever.jpg)
1 kg kalvelever
smør
salt og friskkværnet peber:
l ½ tsk basilikum
2 store løg
ca. 3 dl helt tør hvidvin
1 spsk hvedemel
2 dl fløde
½ spsk ægte soja.
*
Leveren renses og tørres omhyggeligt af i køkkenrulle.
Den drysses med salt, peber og basilikum.
Brun den nu godt på alle sider og tilsæt derefter løgene, der brunes med i de sidste minutter.
Hæld halvdelen af vinen ved og lad det snurre sagte i 3 kvarter.
Tilsæt resten af vinen, og lad det snurre 10 min. mere.
Prøv om leveren er mør, og er den det, så tag den op og skær den i tynde skiver.
Læg dem i et ovnfast fad og stil dem til varme i ovnen.
Pisk nu melet og sojaen sammen med fløden og føj det til skyen.
Lad det koge i nogle minutter, og hæld det derefter over leveren, der er blevet gennemvarmet i ovnen.