Logo

Braiseret lammeskank med rodfrugtpuré og balsamicorødbeder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Braiseret lammeskank med rodfrugtpuré og balsamicorødbeder 

 

# Ingredienser

Braiseret lammeskank:

50 g smør

4 lammeskanke

1 tsk salt

1 tsk peber

2 løg

300 g jordskokker

400 g pastinakker

8 fed hvidløg med skal

1 dåse tomatpuré

3 dl oksebouillon

1 flaske rødvin

3 laurbærblade

4 timiankviste

Maizena til jævning af sauce

 

Balsamicorødbeder:

300 g rødbeder

2 spsk olie

¾ dl mørk balsamicoeddike

3 tsk rørsukker

 

Rodfrugtpuré:

De braiserede rodfrugter

50 g smør

1 dl fløde

Salt og peber

 

Pynt: Frisk timian

 

* Tilberedning

Varm smør op i en stor gryde, som kan komme i ovnen.

Brun lammeskanke på alle sider.

Krydr med salt og peber, og tag kødet op af gryden.

Skær løg i både, jordskokker i mindre stykker og pastinakker i grove tern.

Kom løg, hele hvidløg, jordskokker, pastinak i gryden og lad det blive gyldenbrunt.

Hæld tomatpuré, oksebouillon og rødvin i sammen med grønsagerne.

Kom laurbærblade og timian ved samt de brunede lammeskanke.

Det hele bringes i kog.

Sæt låg på gryden og stil den herefter i ovnen ved 150 °C i 2 timer, til kødet er mørt.

 

Skræl og skær rødbeder i tern og varm en pande op med olie.

Sauter rødbeder i olien i 3 minutter under omrøring.

Kom balsamicoeddike ved og lad det koge ind.

Drys rørsukker på og lad rødbederne karamellisere ved svag varme i 5 minutter.

 

Tag lammeskankerne op ad gryden og hold dem varme.

Sigt saucen fra over i en gryde og kom de braiserede grønsager i en anden gryde.

Saucen koges op, jævnes med Maizena og smages til med salt og peber.

 

Til rodfrugtpuréen blendes rodfrugterne med en stavblender og varmes herefter op i gryden og smages til med smør, fløde, salt og peber.

Anret lammeskank med rodfrugtpuré og den smagfulde sauce.

Server balsamicorødbeder til.

Pynt med de hele hvidløg fra retten og frisk timian.

 

Energi pr person: 4058 kJ/966 kcal. Næring pr 100 g: Protein: 5,5 g. Fedt: 6,5 g. Kulhydrat: 6,5 g.

 

Brug madABCs Madplan til at gøre aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 385 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?