# Ingredienser
Braiseret lammeskank:
50 g smør
4 lammeskanke
1 tsk salt
1 tsk peber
2 løg
300 g jordskokker
400 g pastinakker
8 fed hvidløg med skal
1 dåse tomatpuré
3 dl oksebouillon
1 flaske rødvin
3 laurbærblade
4 timiankviste
Maizena til jævning af sauce
Balsamicorødbeder:
300 g rødbeder
2 spsk olie
¾ dl mørk balsamicoeddike
3 tsk rørsukker
Rodfrugtpuré:
De braiserede rodfrugter
50 g smør
1 dl fløde
Salt og peber
Pynt: Frisk timian
* Tilberedning
Varm smør op i en stor gryde, som kan komme i ovnen.
Brun lammeskanke på alle sider.
Krydr med salt og peber, og tag kødet op af gryden.
Skær løg i både, jordskokker i mindre stykker og pastinakker
i grove tern.
Kom løg, hele hvidløg, jordskokker, pastinak i gryden og lad
det blive gyldenbrunt.
Hæld tomatpuré, oksebouillon og rødvin i sammen med grønsagerne.
Kom laurbærblade og timian ved samt de brunede lammeskanke.
Det hele bringes i kog.
Sæt låg på gryden og stil den herefter i ovnen ved 150 °C i
2 timer, til kødet er mørt.
Skræl og skær rødbeder i tern og varm en pande op med olie.
Sauter rødbeder i olien i 3 minutter under omrøring.
Kom balsamicoeddike ved og lad det koge ind.
Drys rørsukker på og lad rødbederne karamellisere ved svag
varme i 5 minutter.
Tag lammeskankerne op ad gryden og hold dem varme.
Sigt saucen fra over i en gryde og kom de braiserede grønsager
i en anden gryde.
Saucen koges op, jævnes med Maizena og smages til med salt
og peber.
Til rodfrugtpuréen blendes rodfrugterne med en stavblender
og varmes herefter op i gryden og smages til med smør, fløde, salt og peber.
Anret lammeskank med rodfrugtpuré og den smagfulde sauce.
Server balsamicorødbeder til.
Pynt med de hele hvidløg fra retten og frisk timian.
Energi pr person: 4058 kJ/966 kcal. Næring pr 100 g: Protein:
5,5 g. Fedt: 6,5 g. Kulhydrat: 6,5 g.
Brug madABCs Madplan til at gøre
aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende
retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +