Logo

Braiseret oksebov med blommesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Simremad er ofte utrolig smagfuldt, og denne ret er ingen undtagelse. Retten er nem at lave, og er perfekt som aftensmad for hele familien.


1 oksebov med ben
½ spsk olie
10 g smør
salt
peber
1 spsk estragon
1 ½ dl hvidvin
1 ½ dl vand
200 g udstenede blommer
1 dl fløde 13%
½ spsk majsstivelse
2 spsk ribsgele

*

Sådan laves braiseret oksebov med blommesauce

Okseboven brunes i olie og smør på begge sider i en gryde.
Drysses med salt, peber og estragon, vin og vand hældes i.
Kødet simrer under låg i ca. 2 timer, indtil det er mørt.
Efter 1 time kommes de halverede udstenede blommer i saucen og koges med.
Kødet tages op og hviler.
Fløde og majsstivelse blandes i en skål og røres i saucen, der koger i 2-3 minutter og smages til med ribsgele, salt og peber.
Kødet skæres i skiver.


Server gerne braiseret oksebov med sauce samt kogte kartofler eller kartoffelmos

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.774 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Copenhagen Pride have skattepenge?


Effektiv reklame - klik her