
 
Slut en lun sommeraften af med en klassisk fløderand med
søde jordbær-mariehøns. 
Arbejdstid: 15 min. Hviletid: ca. 1½ time Ikke
fryse-egnet. (4 portioner) 
 
#
5 blade husblas 
½ l piskefløde 
½ stang vanilje (kornene) 
½ usprøjtet citron (saft og skal) 
75 g flormelis 
 
Pynt: 
6-12 jordbær 
50 g mørk chokolade 
*
 
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 5 min. 
Pisk fløde til blødt skum med vanilje og fintrevet
citronskal. 
Tag husblassen op og lad lidt vand hænge ved. 
Smelt den sammen med citronsaft i en skål over vandbad. 
Drys flormelis i. 
Rør den lunkne husblas i en tynd stråle i flødeskummet og
fordel cremen i 4 portionsskåle. 
Sæt dem i køleskabet i ca. 1½ time, til de er stivnet. 
 
PYNT MED JORDBÆR-MARIEHØNS: 
Rens jordbærrene og skær dem i halve. 
Smelt mørk chokolade over vandbad eller i mikrobølgeovnen og
kom den i et lille kræmmerhus eller sprøjtepose med et lille hul i spidsen. 
Sæt en streg chokolade på langs af bærret og sæt prikker på
siden. 
 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin