Logo

Braiseret oksetykkam med hvidløg og grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Her serveres oksetykkam med peberfrugt og rosekål samt brød. Lækker aftensmad til hele familien. Super opskrift på simremad.


1,5 kg oksetykkam
bomuldssnor
1 spsk smør
2 spsk olie
salt og peber
1/2 flaske rødvin
2 dl vand
2 laurbærblade
5 enebær
2 kviste timian
1 kaffefilter

1 hvidløg
2-3 røde peberfrugter
1 kg rosenkål
1 spsk Maizena
1 spsk olivenolie
brød

*

Sådan laves braiseret oksetykkam


Braisering af oksetykkammen:
Snør oksetykkammen med bommuldssnor og brun den i en gryde i lidt smør og olie.
Hæld fedtstoffet fra.
Krydr med salt og peber.
Tilsæt så rødvinen og dernæst de 2 dl vand.

Lav en krydderipose ved at lægge timian, laurbærblade og knust enebær i et kaffefilter.
Luk filteret med lidt bommuldssnor, og kom det ned i gryden.
Herefter småsimrer kødet ca. 2 timer under låg.
Vend det jævnligt.

Efter en times tid kommes de hele upillede hvidløgsfed ned i gryden, hvor de bliver, til retten har simret færdig. Feddene bliver møre i saucen og serveres senere upillede til retten

Rosenkål og peberfrugter tilberedes:
Når tykkammen er ved at være færdig, skylles rosenkålene og gøres i stand.
Evt. grimme yderblade pilles af.
Skyl og rens peberfrugterne og skær dem i tern på ca 3x3 cm.
Svits peberfrugten i olivenolie, tilsæt rosenkål, 2 dl vand, salt og peber.
Lad det hele småkoge under låg 6-8 minutter

Tilberedning af saucen:
Når oksetykkammen er mør og færdig, tages den og hvidløgsfeddene op.
Krydderiposen kasseres.
Skyen fra stegen kan jævnes med lidt Maizena.
Maizena udrøres i lidt koldt vand, tilsættes under omrøring, og saucen koges igennem nogle minutter.

Oksetykkammen skæres i skiver og anrettes på et fad sammen med hvidløgsfedene, peberfrugt og rosenkål

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 864 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grillet lammekebab med cognac-urtesauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Rødspætte, grillet i folieDu kan altid være sikker på et godt resultat, når du griller fisk i folie.
• Hakkebøffer med løgkompotHakkebøf med masser af bløde løg er en klassisk kombination, der altid holder. Prøv løgene...
• Eton mess traditionaldessert bestående af en blanding af jordbær, stykker af marengs og flødeskum...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os