Logo

Braiseret sirloin i tomat og citron

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sirloin svarer til den danske oksetygsteg. Her bliver stegen braiseret med tomat og citron. Lækker aftensmad for hele familien.


1,2 kg sirloin (oksetyksteg)
olie
6 tomater
6 gulerødder
4 store søde, røde kartofler
½ fl. hvidvin
4 dl tomatjuice
2 stk citroner, saft og skal
2-3 fed hvidløg
2 tsk tørret rosmarin eller 3 stilke frisk rosmarin

*


Kødet brunes af i olie og krydres med salt og peber, og lægges herefter i en bradepande. Steges ved 175° i ca. ½ time.
Alle grønsager renses og skæres i grove tern og kommes ved kødet, tomaterne skæres igennem og kommes ved.
Hvidvin, citronsaft og juice piskes sammen og hældes ved, hvidløg i skiver og rosmarin tilsættes, og alt sættes i ovnen igen og steger ca. ½ time med alufolie over.
Retten pyntes med citronskal og hakket persille.
Husk af skære kødet ud i tynde skiver.

Tips:
Sirloin er en kødudskæring, som stort set svarer til dansk tyksteg.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.569 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?




Effektiv reklame - klik her