Logo

Braiseret spoleben med glaseret rødbede og perleløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Udskæringen spoleben kommer fra skanken på svin. Her bruges retten til lækker simremad fuld af smag. Retten er perfekt som simpel men lækker aftensmad.


4 couverter:

4 spoleben (svineskank) skæres til med rent ben og snøres op,
4 skalotteløg,
2 persillerødder,
1 kvist timian,
4 fed hvidløg,
10 peberkorn,
1 liter kalve- eller hønsefond,
ca. 400 gram skrællede rødbeder,
50 g smør,
2 spsk balsamico,
1 spsk sukker,
lidt vand,
200 g pillede perleløg

*

Brun skalotteløg, persillerod og hvidløg af i en tykbundet gryde.
Tag urterne op og brun spolebenene af i samme gryde.
Tilsæt urter og krydderier i gryden sammen med fonden.
Læg låg på og lad det hele braisere i ca. 30-45 minutter.
Tag spolebenene op og sigt fonden. Kog fonden ned (reducer) til passende smag og konsistens. Jævn evt. fonden lidt.
Rødbeder skrælles i ensartede stykker, kommes i en bradepande.
Drysses med vand, sukker og salt samt smørklatter, dækkes til med alufolie.
Bages ved 150ºC i ca. ½ time.
Af med alufolieen, tilsæt balsamico og kog overskydende lage ind i en gryde og vend de pillede og blancherede perleløg heri sammen med rødbederne.
Anret og server i dyb tallerken, spoleben i midten og urterne omkring.

Fra kok Vivi Schou fra Restaurant Babette

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.493 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?