Logo

Brede risnudler med aromatisk pebersauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Asiatisk inspireret salat med kylling og risnudler. Den krydrede ret er lækker som frokost eller let aftensmad.


Disse ½ cm brede, tørrede risnudler er rullet sammen i store bundter, når man køber dem. De er glimrende at have på lager, for de er meget anvendelige og nemme at tilberede.
Sechuan peberkorn (Xonthoxylum piperitum) er aromatiske og krydrede, men ikke så
stærke; de fås bl.a. i kinesiske fødevarerforretninger.
4 personer

1 ½ dl jordnøddeolie
125 g rå jordnødder (uden skaller)
2 tsk szechuan-peberkorn
1 lille hakket løg
2 pressede fed hvidløg
3 dl varm, frisklavet og stærk kinesisk te eller grøn te
2 spsk mørk sojasauce
1-2 spsk mørk sesamolie
5 cm frisk, skrællet ingefærrod, skåret i fine skiver
2 tsk mild paprika
3-4 smuldrede, tørrede små chilipebre
saft af 1 citron
Nudelsalat:
250 g bladselleristængler
2 kogte kyllingebryster
175 g sukkerærter
250 g skrællede gulerødder
6-8 grønne salatblade
250 g brede, tørrede risnudler
1 bdt friskhakkede korianderblade

*


Opvarm olien i en wok til 190°, eller til en brødterning bliver brun på 40 sekunder. Sauter jordnødder og peberkorn under omrøring i 1 ½ min. Hæld det hele gennem en metalsigte ned i en ovnfast skål (det forhindrer jordnødderne i at branke).

Kom sigtens indhold i en foodprocessor sammen med løg, hvidløg og halvdelen af teen; purer blandingen til mos. Tilsæt resten af teen, sojasauce, sesamolie, ingefær, paprika, chilipebre og citronsaft og lad maskinen køre, til blandingen er blevet til en sauce.

Tag bladene af bladselleristænglerne og gem dem. Skær kyllingekødet i strimler eller terninger og skær sukkerærter, gulerødder, bladselleristængler og salatblade i strimler. Kom kødet og grønsagerne i en gryde med letsaltet vand og kog det hele i 2 min.; hæld vandet fra og kasser det. Overhæld imens nudlerne med kogende vand og lad dem stå i 3-4 min., til de er hvide og faste; hæld vandet fra.
Lige før serveringen overhældes de igen med kogende vand, drypper af og blandes med de øvrige ingredienser.
Kom nudlerne i en skål, tilsæt grønsager, kyllingekød og sauce og vend det hele godt rundt. Drys de hakkede koriander- og bladselleri blade over og server retten.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.790 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?