Logo

Burgere - en anden slags

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Burgere - en anden slags


Det er ikke kun børn, som er glade for burgere. Her kommer en gammel favorit i en ny magrere og moderne udformning.

• I stedet for olie kan du anvende hønsebouillon • Server gerne med en råkostsalat til.

Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Burgere - en anden slags:

300 g magert hakket oksekød

2 rødløg

1 rød eller grøn peberfrugt

2 tsk olie eller margarine

2½ dl hønsebouillon

1 dl chilisauce

1 spsk Worcestershiresauce

½ dl forårsløg strimlet

4 burgerboller

 

* Fremgangsmåde:

1 Rens løg og peberfrugt og hak begge dele.

Opvarm olie på en pande ved jævn varme og lad grønsagerne stege møre på panden, ca. 10 min.

 

2 Brun kødet i omgange til en grynet masse, ca. 5 min.

Hæld overskydende fedt fra panden.

Rør bouillon, chili- og Worcestershiresauce i.

 

3 Sænk varmen noget og lad det simre ca. 15 min.

Rør rundt med jævne mellemrum.

Rør forårsløgene i.

Del og rist burgerbollerne, læg dem på tallerkener og fordel fyldet på den ene halve, læg den anden halvdel på og server straks.

 

Lav en tomat- eller råkostsalat og server den til. Drik gerne en dejlig kold øl til.

 

Tips & råd

 

Steg kødet godt igennem, det må ikke længere være rosa.

Lang stegetid gør at kødet bliver fastere og man skiller desuden fedtet fra kødet.

 

Burgere - en anden slags

Anvend en gennembrudt stegespade eller ske, når du lægger fyldet på brødet.

Væden løber fra og brødet beholder sin fasthed og bliver ikke gennemblødt.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 426 = kJ 1782

Kulhydrat 53 g Protein 23 g Fedt 14 g (30%) Fibre 4 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.231 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Ål - Europæisk ål - infoDen europæiske ål (Anguilla anguilla), også blot kaldet ålen, tilhører gruppen af ålefisk...
• Risttafel med poppadomsEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Syltede grønne valnødderdenne opskrift kun for folk, der ved, at de skal være hjemme 14 dage i højsomme­ren. På...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Kebabspid med kartoffelsalatEn autentisk all-star kofta kebab opskrift med hakket oksekød blandet med hvidløg og...
• FrugtsalatDesserten er en saftig salat af friske frugter, der på denne tid af året er importerede
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!