Logo

Butterchicken med jasminris

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Butterchicken med jasminris


Lækker opskrift på indisk butter chicken eller murgh makhani som den bliver kaldt i sit hjemland.

Butter Chicken er nem at lave selv. En indisk gryderet med kylling, som smager skønt af krydderier.

Til 1 person. Tilberedningstid: 30 minutter. Koge/stegetid: 75 minutter. Fryseegnet.

 

#

170 g kyllingefilet

75 g løg

2 fed hvidløg

5 g ingefær

10 g smør (øko)

10 g tørrede krydderier

100 g tomat

salt og peber

50 g yoghurt, 1,5%

1 lime citronverbena

75 g kogte brune jasminris

*

 

Skær kyllingefileten i mindre stykker.

Pil løg og hvidløg og skræl ingefær - Hak alt.

Steg kødet i lidt af smørret med løg, hvidløg, ingefær og halvdelen af de tørrede krydderier og lad det simre ved svag varme i ca. 35 minutter.

Skyl og skær imens tomat i tern.

Varm så resten af smørret i en ny gryde og tilsæt resten af de tørrede krydderier og tomat.

Kom salt og peber over og lad det koge i 5-7 minutter, til konsistensen bliver lidt tykkere.

Rør herefter yoghurten i saucen og tilsæt kyllingeblandingen.

Pres lidt frisk limesaft i retten og lad simre videre under låg i 25 minutter det må endelig ikke koge, så skiller yoghurten.

Smag til slut til med mere salt, peber og limesaft.

Skyl, slyng og pluk citronverbena og pynt retten med det.

Spis kyllingeretten med de varme, nykogte ris til.

 

Kalorier: 487 kcal. Protein 43 g (35%) Kulhydrat 46 g (36%) Fedt 16 g (29%) Kostfibre 4 g.


TIPS: De tørrede krydderier kan være spidskommen, koriander og chili. I stedet for ris kan du spise naanbrød og en salat til.


Murgh makhani laves ved at marinere kylling i yoghurt over natten. Man tilsætter så krydderi, typisk garam masala, ingefær, koriander og hvidløg.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 221 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Grydestegt kylling med agurkesalat og skysauce - ren mormorNår en hel kylling er for meget, kan man tilberede den skønneste grydestegte kylling med...
• Kyllingespid til sommerbordetDet er så dejligt at spise i det fri, og vi har fundet den perfekte opskrift på sommermad...
• Forårsruller med marineret kylling og nudler med majsThai-inspireret mad er bare super lækkert, og disse sprøde forårsruller med kylling er...
• NødderullerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os