Logo

Butterdejspakker med kødfyld og tzatziki

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Butterdejspakker med kødfyld og tzatziki


De lækre fyldte pakker er også gode til picnic eller når maden skal nydes på terrassen.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege/bagetid: 30 min.

 

#

1 rulle butterdej

Fyld:

400 g hakket lamme- eller oksekød

2 spsk olie

2-3 gulerødder

2 spsk tomatkoncentrat

evt. 1-2 tsk karry

1 bundt forårsløg

salt og friskkværnet peber

1 æg til pensling

 

Tzatziki:

½ agurk

1 tsk salt

150 g græsk yoghurt 10%

1 spsk olie

1-2 fed hvidløg

*

BRUN kødet i varm olie i en gryde.

Tilsæt fintsnittede eller groft revne gulerødder, tomatkoncentrat og evt. karry.

Spæd med lidt vand, og lad blandingen koge i ca. 10 min. under omrøring.

Tilsæt fintsnittede forårsløg, og smag til med salt og peber.

 

Skær butterdejen i 8 firkanter på ca. 15x15 cm.

Læg dejen på en bageplade med bagepapir.

Læg 2-3 spsk kødfyld på den ene halvdel af hvert stykke dej.

 

Pensl kanterne med sammenpisket æg.

Fold sammen til trekanter, og pres kanterne sammen med en gaffel.

Pensl pakkerne med sammenpisket æg.

Bag pakkerne i ovnen ved 200 °C i 15-20 min., til de er sprøde og gennemvarme.

 

Vask agurken, og riv den groft.

Bland agurk med salt i en sigte, og lad væsken dryppe af.

Bland den afdryppede agurk med yoghurt og olie, og smag til med knust hvidløg, salt og peber.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.695 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her