Logo

Cajunmarinerede kyllingelår med majs og rissalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cajunmarinerede kyllingelår med majs og rissalat

 

Cajunmarinaden er kraftigt krydret og god til kyllingelår. Med friske majskolber og en rissalat får man dejlig mad med masser af god energi.

Arbejdstid: 40 min. + tid til optænding. Marineringstid: ca. 3 timer. Grilltid: ca. 40 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

# Ingredienser til Cajunmarinerede kyllingelår med majs og rissalat:

6 kyllingeunderlår eller 2 hele kyllingelår

 

Cajunmarinade:

3 spsk olie

3 spsk tomatpuré

½ spsk vineddike

1 fed hvidløg (knust)

1 tsk havsalt

1 tsk stødt sort peber

1 tsk stødt cayennepeber

1 tsk stødt allehånde

½ tsk stødt kanel

1 spsk frisk timian eller 1 tsk tørret

 

Grøn rissalat:

150 g løse ris

150 g grønne bønner

1 bundt persille

1 spsk olie

2-3 spsk citronsaft

salt og friskkværnet peber

 

Tilbehør:

2 friske majskolber

lidt olie

*


Sådan laves Cajunmarinerede kyllingelår med majs og rissalat:

Rør ingredienserne til cajunmarinaden sammen.

Bland marinade og kyllingelår i en frysepose og læg det i køleskabet 2-3 timer.

 

Kog risene efter pakkens anvisning.

Rens bønnerne, skær dem i små stykker og læg dem på risene de sidste 5 min. af kogetiden. Hæld ris og bønner i en skål og lad dem køle af.

 

Skyl persillen grundigt og hak den med en kniv.

Rør persille og olie i rissalaten og smag til med citronsaft, salt og peber.

 

Tænd grillen mindst en halv time, før der skal grilles.

 

Når grillen er klar: Pensl majskolberne med olie og grill dem på alle sider.

Brun kyllingelårene på alle sider.

Steg videre ved lavere varme (sæt risten højere over gløderne), til kødet er gennemstegt i alt 30-40 min.

Server kyllingelårene med grøn rissalat og grillet majskolbe.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 11 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kylling med tunsauce og salatInspireret af den italienske vitello tonnato, har vi serveret magert kyllingebryst med...
• Kylling i thaicurry med grøntFarverne afhænger af krydderier og krydderurter i pastaen. Her har vi brugt den grønne,...
• Stegte kyllingelår med nye kartofler og rustik ratatouilleMariner kyllingelårene dagen i forvejen, og på selve dagen steger du både kød, kartofler...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os