Logo

Caribiske majskager i fondue og med tropisk salsa

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

En helt fantastisk tropisk fondue, mild, men med meget smag. Den får selv de mest forvænte gourmeter op på tæerne.
4-6 portioner

4 majskolber
450 g kartofler, skrællede og skåret i lige store stykker
2 æg
1 stænk Tabascosauce
1 tsk Worcestershiresauce
200 g kokosmel
olie, til friturestegning
salt og friskkværnet sort peber
friske korianderblade, serveres til

Salsa:
90 g mango, skrællet og skåret i meget små tern
90 g papaya, skrællet og skåret i meget små tern
2 1/2 cm frisk ingefær, skrællet og revet
1 skalotteløg eller 1/2 lille rødløg, finthakket
skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt

Lav samtidig salsaen ved at blande alle ingredienserne i en skål og lad den stå en tid, for at smagen kan udvikle sig.
Mos kartoflerne og skær majsene af kolberne.

Læg dem i en stor skål sammen med æg, Tabasco- og Worcestershiresauce. Krydr med salt og peber og bland godt.

Form blandingen til 18 små kugler, der klappes let flade til kager.

Hæld kokosmel ud på en tallerken og pres hver kage ned i melet, så den dækkes med kokos på alle sider.

Læg kagerne på et fad og stil det koldt.
Varm olien til friturestegningen op i en fondue eller dyb gryde til 190°C.

Hvis du ikke har et kokketermometer, kan du teste temperaturen ved at stege en tern daggammelt brød i den varme olie:

Den skal blive brun på 30-60 sekunder. Stil forsigtigt fonduen eller gryden over en brænder på bordet.
Kog majs og kartofler i en stor gryde i 10-15 minutter eller indtil kartoflerne er lige netop møre.
Gæsterne frituresteger majskagerne i den varme olie i 3-5 minutter, eller indtil de er gyldent brune.

Fisk kagerne op med små net eller tænger og spis dem toppet op med salsa og koriander.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.541 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Stegt kaninleverEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kanin med urterEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Svinemørbrad, HannesEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Sønderjysk koldskålDet er først rigtig sommer når du har spist Sønderjysk koldskål, og så vil du ønske du kan...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os