Logo

Chateaubriand med svampesauce og grønne asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chateaubriand med svampesauce og grønne asparges 

 

# Ingredienser

1 chateaubriand (ca 800 g af midterstykket på oksemørbrad)

25 g smør til stegning

salt og kværnet peber

 

Svampesauce:

150 g shiitake svampe

150 g kejserhatte

25 g smør

2 skalotteløg

2 fed hvidløg

2 stænger frisk timian

2 spsk balsamicoeddike

1 dl rødvin

3 dl oksefond

100 g koldt smør

salt og kværnet peber

 

Tilbehør:

400 g grønne asparges

 

* Tilberedning

Rengør shiitake svampe og kejserhatte og riv eller bræk dem i mindre stykker.

Varm en sauterpande op med smør ved høj varme.

Rist svampene til de er gyldne.

Krydr med salt og peber.

Tag dem af panden og kom dem over på en tallerken.

 

Hak skalotteløg fint og sautér dem på samme pande med hakket hvidløg og timian til løgene er let gyldne.

Kom balsamicoeddike på panden og lad det bruse op.

Kom rødvin på og lad det koge op i 4 minutter.

Kom nedkogt, kraftig oksefond på og lad saucen småkoge i panden i 10 minutter.

Fjern timianstænger og hæld saucen over i en lille gryde.

Skær koldt smør i tern og pisk saucen med tern af koldt smør, indtil alt smør er pisket ind i saucen.

Saucen må ikke koge, men holdes lun.

Kom de ristede svampe i saucen, og smag til med salt og peber.

 

Dup chateaubriand tør med køkkenrulle.

Varm en pande op med smør.

Lad smørret bruse op og brun chateaubrianden på alle sider.

Krydr med salt og peber og kom chateaubrianden i et ovnfast fad.

Stil fadet i ovnen ved 200 °C i 15-17 minutter.

Hvis du bruger stegetermometer, skal temperaturen være 57 °C.

Tag kødet ud, dæk det til med folie og et viskestykke og lad det trække i 20 min inden udskæring.

 

Bræk enderne af de grønne asparges.

Kom lidt vand i en gryde med lidt salt og smør.

Damp de grønne asparges i vandet i 1-3 min alt efter tykkelsen.

Tag dem op og server dem varme til skiver af chateaubriant og svampesauce.

Server med hasselback-kartofler.

 

Energi pr person: 3358kJ/800kcal. Næring pr 100 g: Protein: 9 g. Fedt: 10,5 g. Kulhydrat: 3,5 g Alkohol: 0,5 g

 

Brug madABCs Madplan til at gøre aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 516 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?