Logo

Chili con carne Økonomisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Chili con carne Økonomisk

 

Børn er altid glade for denne ret, den er sjov at spise og så har den en herlig, kraftig smag. Server med ris eller brød og grønsager. Økonomisk.

• Røde bønner er en god og fiberrig proteinkilde. • Vælg magert kød.

Forberedelse 15 min. Tilberedning 25 min. 6 Portioner

 

# Råvarer til Chili con carne:

1 kg magert hakket oksekød

1 spsk olie

1 løg

2 fed hvidløg

2-3 chilifrugter

3 dåser røde kidneybønner

1 rød, spansk peber

2 dåser knuste tomater

½ dl tomatpuré

2½ dl tør rødvin

5 dl oksebouillon (fond)

1-1½ tsk salt

¼ tsk sort peber

½ dl hakket persille

 

* Fremgangsmåde:

2 Opvarm olien på en stor pande ved god varme.

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Steg løgene gyldne i olien.

Tilsæt hvidløg og smuldr kødet i lidt ad gangen.

Steg under omrøring, til kødet har skiftet farve.

 

2 Udkern, skyl og skiv chilifrugterne tyndt.

Skyl bønnerne og lad dem dryppe af i en si.

Udkern og skyl den spanske peber og hak den fint.

Kom grønsager, tomater, tomatpuré, vin og bouillon på panden.

Rør rundt og bring det i kog.

Smag til med salt og peber.

 

3 Sænk varmen og lad retten simre uden låg ca. 15 min, til saucen er jævnet noget.

 

4 Rør den hakkede persille i og server med fx tern af avocado, tern af tomater, en salat og syrnet fløde eller mager cremefraiche.

 

Tips & råd

Chili con carne Økonomisk

Chilifrugter findes i flere farver og de varierer i styrke. Denne ret bliver bedst med små røde chilifrugter.

Chili con carne Økonomisk

Soltørrede tomater passer perfekt til denne ret.

Lad dem helt enkelt trække en tid i kogende vand og siden suge væske til sig fra chiligryden.

 

FRYSNING: Afkøl tiloversbleven chili con carne, hæld i frostboxe med låg og frys ned.

Kan holde sig op til 3 mdr. Ved opvarmning kan man spæde med lidt ekstra tomater eller syrnet fløde, eftersom smagen bliver noget stærkere under frysning.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 514 = kJ 2159

Kulhydrat 39 g Protein 49 g Fedt 18 g (32%) Fibre 16 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 793 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbler i slåbrokEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Hakkebøf med krydret mosSøde kartofler eller batat, som de også hedder, ligner kartofler, men er i virkeligheden...
• Mariannes æblekageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Lasagne med kødsauceRigtig søndagshyggemad: Bag en lækker lasagne med lag af kødsauce, bechamel og gode danske...
• Jordbærkompot med vanillecremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!