¾ kg  oksebov
1 spsk  olie
2 røde chilipeber
2 løg
3 fed hvidløg
1 tsk  kanel
1 tsk  oregano
 salt
 peber
4 tomater
2 dl  vand
4 skiver frisk ananas
50 g  mørk bitter chokolade
 
Mos: 
1 ¼ kg  kartofler
½ kg  knoldselleri
4 dl  mælk 
 salt
 peber
 
1 flûte
Skær kødet ud i tern på 1x1 cm.
Flæk chilierne og fjern frøene.
Hak derefter chili, løg og hvidløg fint.
Svits det hele  i olien i en tykbundet gryde.
Tilsæt krydderier, tomater udskåret i tern samt vand.
Lad det hele  småsimre under låg i ca. 1 time til kødet er mørt.
Når kødet er mørt, tages gryden af varmen.
Chokoladen brækkes i småstykker og piskes i saucen.
Skær ananas i ½ cm. små tern og kom dem ned til retten og smag til 
sidst saucen til med salt og peber.
Kartoffel-sellerimos:
Skræl kartofler og selleri.
Skær dem i mindre stykker og kog dem i rigeligt vand 20-30 minutter, 
til de er helt møre.
Hæld vandet fra og purer grønsagerne med en puresi eller mos dem 
med et piskeris.
Tilsæt varm mælk til konsistensen er pasende.
Smag til med salt og peber og server mosen til chili-gryden.