Logo

Chops af gederyg med provencalsk ratatouille

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Chops af gederyg med provencalsk ratatouille flydende snegletomat Bocuse d'Or og sauce "B"

# Ingredienser 
1 gederyg a ca. 1,2 kg (gerne med 8 ben)
Salt, peber
 
Ratatouille:
1 rød peber og 1 gul peber
3 grønne courgetter og 1 gul courgette
1 aubergine
2 skalotteløg
3 spsk olivenolie
½ bdt timian
2 fed hvidløg
1 dl cremefraiche 38%
1 æg
 
Snegletomat:
4 små blommetomater med stilk
100 g smør
10 snegle
½ bdt estragon
8 blade basilikum og lidt persille
2 fed hvidløg
2 skalotteløg
1 spsk tomatpuré
 
Sauce "B":
1 fl. hvidvin
5 finthakkede skalotteløg
½ bdt estragon
½ dl kødglace
150 g smør

* Tilberedning 
Soigner gederyggen og puds benene af.
Steg den i ovnen ved 180 ºC i 14-18 minutter.
Stegetermometret skal vise 45 ºC.
Lad trække et lunt sted i co. 10 minut­ter.
Temperaturen er nu oppe på 50 ºC, og kødet vil ved servering være medium+.
Er mørbraden med, skal den steges et par minutter.
Udskæres som koteletter med 1 ben i hver ved ser­vering.
 
Ratatouille: Alle grønsager på nær 1 grøn courget­te skæres i bittesmå tern (brunoise) og sauteres på en rygende varm pande i olivenolie i 2-3 minutter.
Smag til med salt, peber og timian og dryp af i en si.
Skær den grønne courgette i lange, tynde skiver, pensl med olie og grill et øjeblik på en grillpande.
Fór 4 portionsforme med courgetteskiverne og pres grønsagerne ned.
Pisk creme fraichen stiv og vend 1 æggeblomme i.
Smag til med salt og peber.
Fordel cremen over grønsagerne og gratiner under grill eller salamander.
 
Snegletomat: Blancher tomaterne og træk skindet op om stilken, så det ligner små blomster.
Hak sneglene mellemfint og stil på køl.
Kør de øvrige ingredienser undtagen puré på en robot og smag til med salt og peber.
Vend sneglene heri.
Udhul tomaterne med et noisettejern og fyld sneg­lesmørret i.
Luk med tomatpuré.
Bag tomaterne ved 180 ºC i 5-6 minutter.
 
Sauce "B": Reducer hvidvin, skalotteløg og estragon til 1 dl.
Tilsæt kødglace og varm igennem.
Monter med smør og smag til med salt, peber og hakket estragon.
 
Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.143 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1184508-09-2017 13:14:59 Helga
Jeg skal stege en gederyg, og jeg har aldrig før tilberedt ged. Men i de forskellige opskrifter er der himmelvid forskel på, hvor lang tid den skal have. Nogle vil langtidsstege ved 100 gr. i 10 timer, andre vil kun give den 30 minutter. Jeg har engang fået lammekølle, som var langtidsstegt. Den var ødelagt og komplet uspiselig. Kødet var helt uden struktur, det var tørt og uden smag. Så det vil jeg ikke risikere. Nogen forslag/begrundelser??

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her