5-600 g  fersk laks i meget tynde skiver (skåret som røget laks) 
1 citron,saften heraf 
½ appelsin, saften heraf 
¼ dl  olivenolie 
salt 
lidt sukker 
Servering: 
½ agurk uden kerner og skræl 
3 spsk  citronsaft 
salt 
peber 
1 spsk  olivenolie 
Læg lakseskiverne i et fad eller på portionstallerkner. Drys laksen med lige dele salt og sukker og lad den stå koldt ca. 30 min. Pisk en marinade af citrussaft og olivenolie og hæld det over fisken. 
Lad det stå 20-30 min inden servering. 
Tilbered en salsa af agurk, som hakkes fint. Pisk citronsaft med salt og peber til en marinade. Lad agurken trække med marinaden, mens laksen trækker. 
Fordel agurkesalsaen ovenpå laksen som en lille , tæt bunke. Pynt med et blad salat eller grønt og server med brød og cremefraiche-dressing.