Logo

Citronrisotto med grønne asparges

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Citronrisotto med grønne asparges


En god risotto tilberedes med omhyggelighed. Bouillonen tilsættes kun lidt ad gangen og risene får lov at absorbere væsken inden mere bouillon tilsættes. På den måde får den færdige risotto en helt fantastisk cremet konsistens.

Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min. Ikke fryseegnet. 2 personer. Er du alene så halver portionen.

 

#

¾ l hønsebouillon

1-2 skalotteløg

1 spsk olie eller smør

2½ dl risottoris (fx Arborio)

1 dl hvidvin

1 usprøjtet citron (1-2 spsk saft)

1 stk parmesanost

1 bdt grønne asparges

½ spsk olie

salt og peber

*

 

Giv bouillonen et opkog.

Sauter skalotteløg bløde i en gryde med olie eller smør.

Vend risene i, tilsæt vin og lad det koge næsten ind.

Tilsæt lidt bouillon, rør rundt og skru ned for varmen.

 

Lad risene simre møre (ca. 20 min.) og tilsæt bouillonen lidt ad gangen undervejs.

Smag til med fintrevet citronskal, citronsaft og friskkværnet peber.

 

Knæk de træede ender af aspargesene og skær dem i snitter.

Steg dem på en pande med olie i 2-4 min.

Krydr med salt og peber og vend dem i risottoen sammen med friskrevet parmesanost.

Server som grøn ret med brød til eller som tilbehør til fire personer til kød eller fisk.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 62 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Risotto med squash og ærterDu skal bruge de til en rigtig risottoris: de er runde og har særlige egenskaber, så...
• Risotto med ærter og tagetesVi har sat de spiselige blomster tagetes sammen med friskbælgede, grønne ærter i denne...
• Italiensk forårsrisottoGrønsagsrisotto er en klassisk og velsmagende grønsagsret fra Italien
• Muscovado-is med mandler i romEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Fortæl dine venner om os