Logo

Citronstegt oksecuvette med quinoa-bønnesalat og skysauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

 Citronstegt oksecuvette med quinoa-bønnesalat og skysauce

 

# Ingredienser

1 oksecuvette 800 g.

1 spsk olie

1 usprøjtet citron, reven skal fra

1 spsk salt

1 spsk kværnet peber

2 løg delt i grove stykker

2 fed hele hvidløg

5 stilke kruspersille

1 gulerod, skrællet og skåret i skiver

3 dl vand

1 dl rød balsamico

Maizena jævner

 

Bønnesalat:

200 g quinoa

400 g frosne grønne bønner

1 granatæble, kernerne fra

2 dl hakket kruspersille

1 rødløg skåret i tynde strimler

3 spsk friskpresset citronsaft

1 spsk olie

50 g ristede græskarkerner

2 spsk revet citronskal

salt og peber

 

* Tilberedning

Forvarm ovnen til 250 °C.

Tør stegen af og fjern eventuelle sener og hinder.

Bland citronskal og olie samt salt og peber.

Rids fedtet på stegen og gnid den grundigt med citronsaltet og læg den i en bradepande på en rist.

 

Fordel løg, hvidløg, persillestilke og gulerod i bunden af bradepanden.

Hæld vand ved og brun stegen i 12 min ved 250 °C.

Skru ovnen ned på 150 °C og steg videre i ca 45 min til stegen har en kernetemperatur på ca 60 °C.

 

Skyl quinoa frø i koldt vand og kog dem efter anvisning på pakken.

Lad dem køle af.

Kog bønnerne i letsaltet vand i ca 3-4 min.

Tag bønnerne op og skyl dem under koldt vand og lad dem dryppe af.

Bland bønner og quinoa med granatæble, persille, rødløg, citronsaft og olie.

 

Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile inden udskæring.

Sigt skyen fra bradepanden i en gryde og bring skyen i kog.

Jævn med Maizena og smag til.

Skær kødet i tynde skiver.

Server med skysauce og bønnesalat drysset med ristede græskarkerner og citronskal.

 

 

Energi pr person: 3641 Kj/867kcal. Næring pr 100g: Protein: 8,57g. Kulhydrat: 8,85g. Fedt: 6,96g.

 

Brug madABCs Madplan til at gøre aftensmaden både bedre og nemmere med masser af nye kreative og velsmagende retter. Prøv også Tøm køleskab, Mad til 1, Mad 30 min, Sæson og Grill +

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 80 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Cuvettesteg med kantarellerIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
• Oksecuvette med fritter og whiskysauceLækker cuvette, lækre fritter, lækker sauce, lækker whisky, lækker partner, lækker nat -...
• Cuvettesteg med kantarellerIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
• Hindbær- og vanilledessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!