Logo

Cuvettesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 culotte eller cuvette på ca. ¾ kg
sauce:
3-4 dl bouillon og/eller rødvin
1 fransk suppevisk
evt. 1-2 tsk hvedemel.
 
Tænd ovnen og indstil den på 225ºC.
Gnid stegen med salt og friskkværnet peber.
Læg stegen på ovn risten over bradepanden.
Sæt stegen midt i ovnen ved 225ºC i 10 min.
Dæmp varmen til 160ºC og videresteg culotten i 15-20 min.

Grillsteg evt. kødet de sidste min., hvis fedtet ikke er gyldent.
Tag kødet ud af ovnen og lad det hvile i 10 min.
Sauce:
Kog bradepanden af med bouillon og/eller rødvin.
Si afkoget op i en kasserolle.
Læg krydderbuket i gryden og kog skyen 5-10 min. ved svag varme.
Skum overflødigt fedt af. Sådan kan skyen serveres.
Ryst 1-2 tsk hvedemel med lidt kold bouillon, hvis saucen skal jævnes.
Hæld jævningen i saucen ved konstant piskning. Kog saucen i 5 min.
Forskæring:
Læg mærke til muskeltrådene. De viser, at culotte skal skæres for, lidt
skråt fra den brede ende. Skiverne skal være meget tynde.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 8.129 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her