Logo

Cæsarsalat med kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cæsarsalat med kylling

 

Den originale cæsarsalat består kun af romainesalat og brødcroutoner. Vi har udvidet den med stegt kylling og bacon, til en dejlig mættende middagssalat.

4 personer. Arbejdstid: 20 min. Stegetid. 20 min.

#

4 kyllingebrystfileter

1-2 spsk olie

100 g bacon i skiver

8-12 tynde skiver flûtes

1 fed hvidløg

1 stort romainesalat

parmesanost

 

Dressing:

75 g parmesanost

2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)

2 spsk hvidvinseddike

2 spsk citronsaft

2 ansjoser

2 dl olie eller jomfruolivenolie

salt og peber

*

Brun kyllingefileterne på en varm pande i lidt olie.

Krydr med lidt salt og peber, og steg i ca. 5 min. på hver side.

Skær kyllingen i mundrette stykker.

Steg baconskiverne sprøde på en varm pande, og læg dem på et stykke fedtsugende papir.

Steg brødet gyldent i baconfedtet på panden med lidt hakket hvidløg, salt og peber.

 

Skyl salaten, del den i mindre stykker, og tør den forsigtigt.

Riv parmesanosten, og blend den sammen med æggeblommer, vineddike, citronsaft og ansjoser.

Tilsæt olien langsomt i en tynd stråle, til olien er brugt, og du har en cremet dressing.

Vend salaten med dressing og stegt kylling, og anret på et fad eller i 4 dybe tallerkener.

Fordel bacon, brød og høvlet parmesanost på salaten, og server med det samme.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 388 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Spinatsuppe og julekyllingForretten er en flot grøn suppe med sprød bacon som topping, og hovedretten er grydestegt...
• Fyldt kylling og hvidvinsfromageNår en kylling fyldes med fars, bliver den ekstra saftig og lækker. Du behøver ikke at...
• Skønne kyllingefrikadeller med gulerødderFrikadeller er altid godt på frokostbordet. Men i stedet for de klassiske frikadeller kan...
• Dundee-kage med whiskysirup og zabaglioneEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!