Logo

Cæsar-salat med kylling

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cæsar-salat med kylling

 

Hjemmelavede brødcroutoner sætter prikken over i'et i den mættende salat.

Arbejdstid: 30 min. Stege/bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)

 

#

4 kyllingefileter

1 stor romainesalat

1 rødløg (finthakket)

 

Croutoner:

4 tykke skiver daggammelt hvedebrød

2 spsk olie

 

Dressing:

5 ansjosfileter

2 fed hvidløg

4 spsk mayonnaise

25 g frisk parmesan (groftrevet)

3 spsk citronsaft

2 spsk vand

salt og peber

*

 

Skær skorpen af brødet og skær resten af brødet i terninger.

Læg brødterningerne på en bageplade med bagepapir og dryp med 1 spsk olie.

Tør brødet i ovnen ved 120 °C i 10-15 min.

 

Dryp ansjoserne af for olie og hak dem groft.

Hak hvidløgene groft.

Blend ansjoser, hvidløg, mayonnaise, 2 spsk revet parmesan, citronsaft og 2 spsk vand til en fin og ensartet dressing.

Smag til med (salt og) peber og evt. mere citronsaft.

 

Brun kyllingefileterne på begge sider i olie på en pande.

Skru ned for temperaturen og steg dem endnu 15 min. ved svag varme.

Læg evt. et låg over panden, så bliver kyllingen hurtigere færdig.

Krydr med salt og peber.

 

Skyl og tør salaten grundigt.

Bryd salaten i stykker og bred dem ud på et stort fad eller fire tallerkener.

 

Skær kyllingen i tykke skiver og læg dem ind imellem salaten.

Drys rødløg og brødcroutoner over salaten, dryp med dressing og drys til sidst med resten af parmesanen.

 

Tips: Ansjosfileterne skal være den slags, man køber i olie i små glas eller dåser. De kommer fra Middelhavet og er meget salte og fulde af smag. Ansjoserne får dressingen til at smage helt rigtigt, og de smager ikke igennem med fiskesmag - de virker snarere som et krydderi.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 230 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hot kærnemælkskyllingDenne asiatisk inspirerede kylling får virkelig englene til at synge. Kyllingen forbliver...
• Kyllingekebab med bulgursalatMariner kyllingekød med citronsaft og steg det på spid sammen med tomater og peberfrugter....
• Varm kyllingesandwichNem kyllingesandwich! Tager kun 15 minutter at lave. God til hele familien. Det skal du...
• Koldskål med tørrede frugterMan kan godt nyde koldskål om vinteren - prøv bare denne version med tørrede frugter
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os