Logo

Dillkød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


#

1,5 kg kalve-, lamme- eller gedebov eller bryst helst med ben
Urter til kogning: selleri, løg, gulerod, timian, persille, dild, laurbærblad og peberkorn
0,5 kg gamle danske kartofler skrællede evt. kålrabi
75 g smør
1,5 dl hvedemel
saft af en citron
lidt sukker
0,5 dl piskefløde
2 æggeblommer
0,5 l klippet dild
*


Kom kødet i en stor gryde og dæk med vand.

Bring i kog og skum af.

Tilsæt urter og lidt salt og lad kødet koge for svag varme til det løsner fra benet kogetiden kan variere fra 1 til 2 timer.

Tag kød og urter op. Kog kartoflerne knap møre i suppen.
Lav en opbagning af smør og hvedemel og spæd lidt efter lidt med den varme suppe og kog godt igennem.

Smag til med citron, sukker, salt og peber.

Bland fløde, æggeblommer og dild og rør lidt af den varme sauce i.

Varm kød og kartofler op i saucen og rør kort før servering "æggedilden" i.

Retten må ikke koge efter tilsætning af æggedilden.




Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.108 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bison steg med rødvinsauceEn bison er et stort oksedyr. I denne opskrift serveres bison som en stag og serveres med...
• Bison steg med rødvinsauceEn bison er et stort oksedyr. I denne opskrift serveres bison som en stag og serveres med...
• Bison steg med rødvinsauceEn bison er et stort oksedyr. I denne opskrift serveres bison som en stag og serveres med...
• Kærnemælkskoldskål med jordbærNyd en forfriskende kærnemælkskoldskål med skiver af søde jordbær
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os