Logo

Due i svøb med tranebærchutney, spinat og confiterede duelår

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Due i svøb med tranebærchutney, spinat og confiterede duelår med Pommes Anna med trøffel og dueglace med chokoladeøl:

# Ingredienser 
Pommes Anna:
1 kg bagekartofler
3 bananskalotteløg i skiver
2 sorte trøfler i skiver
200 g klaret smør
 
Chutney:
100 g soltørrede tranebær
30 g rørsukker
1 dl Chardonnay vinaigre
2 dl vand
 
Duer:
4 skovduer
200 g spinat
300 g fedtnet
½ l. andefedt
salt og peber
 
Dueglace:
1 l. duefond
2 dl chokolade øl, fx Criollo
et par kviste timian, rosmarin og salvie
100 g koldt smør
 
Tilbehør:
fx. karotter og kantareller

* Tilberedning 
Dagen før - Pommes Anna: Skræl kartoflerne og skær i tynde skiver på en mandolin.
Læg kartofler­ne i lag i et ovnfast fad med skalotteløg, trøffel. salt og peber og hæld klaret smør over.
Dæk med bage­papir.
Bag kartoflerne møre i ovnen ved 180 °C i 1 time.
Sæt formen i pres natten over.
Skær i pas­sende stykker og lun dem i ovnen lige inden servering.
 
Chutney: Smelt sukkeret til lys karamel.
Tilsæt tranebær og rør sammen.
Tilsæt vinaigre og vand og kog ned.
Blend derefter chutneyen.
 
Skær bryst og lår fra og udben lårene.
Spred fedtnettet ud, læg blancheret spinat over og smør chutney på.
Brun duebrysterne, krydr med salt/peber og pak dem ind i fedtnettet.
Steg dem færdige i oven ved 180 °C i ca. 10 min.
Confitér lårene gyldne i andefedt ved 140° i en gryde i 5-10 min.
 
Dueglace: Reducér fonden med øl og krydderurter til passende konsistens.
Si den, smag til og montér med kolde smørtern.
 
Tilbehør: Jeg har valgt karotter og kantareller, men anden garniture kan anvendes.
 
Anretning: Læg et stykke Pommes Anna midt på hver tallerken.
Drys kantareller og karotter på.
Skær duebrystet i skiver og anret.
Læg det confitérede andelår på kartoflen og lav streger med dueglace.

INFO: Du kan selvfølgelig springe noget over, meen så bliver det ikke den samme lækre ret.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 1.918 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken type brændstof bruger din bil?



Effektiv reklame - klik her