Logo

Dybstegt havkat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

1 kg filet af havkat
 
Panering: Rasp og salt
Stegning: Ca. 1 ltr. fritureolie
 
Tilbehør:
4 faste bananer
4 tomater - ikke for store
2 appelsiner
1 avocado
1 citron
Karry
Smør
 
Ovnstegte kartofler:
700 gr. kartofler
20 gr. smør
Paprika
 
Marinerede majs:
3 spsk sukker
1 dl olivenolie
1 dl eddike
 
Pynt: 1 bundt persille
 
Marinerede majs:
Marinerede majs skal forberedes ca. 2 timer inden serveringen, da de skal trække i lagen.
Sukker smeltes i kogende eddike og afkøles.
Olivenolie samt lidt salt tilsættes.
De frosne majs hældes i og trækker et par timer i marinaden.
Ovnstegte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i tynde skiver.
Skiverne lægges taglagt i et smurt ovnfast fad og drysses med lidt salt, peber og paprika.
Smørret smeltes og hældes over.
Fadet sættes i en 200ºC varm ovn, kartoflerne skal stege 50-60 minutter.
 
Friturestegt havkat:
Fritureolien sættes over, når den syder om en tændstik, er den varm. Fiskefileterne vendes i rasp blandet med ca. 1 tsk salt.
Fileterne frituresteges, til fisken er gylden og mør.
De kan holdes varme i ovnen.
Tomaterne dyppes hele i den kogende olie i ca. 1 minut, herefter er de klar til servering.


Fyldte avocado:
Avocado deles og dryppes med citronsaft og en anelse salt.
Majsen hældes i en sigte til afdrypning og fyldes derefter over i avocadoerne.
Pynt med lidt persille.


Karrystegte bananer:
Bananerne skrælles og dryppes med citronsaft.
Smelt 20 g smør på en pande og steg bananerne ca. 1 1/2 minut på hver side.
Der drysses lidt karry over, så bananerne opnår en smuk farve og en dejlig smag.

Anretning:
Når kartoflerne er færdigstegte, anrettes fiskene på et fad med banan, tomat og appelsiner skåret i tykke skiver.
Avocadoerne serveres for sig selv.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.164 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Sprøde tortillas med krydret kyllingLækre og saftige tortillapakker med velkrydret kylling, smeltet ost og frisk spinat. Spis...
• Kalvehjerter i æblesauceKalvehjerte er et lækkert stort stykke kød, som smager fantastisk. Et helt kalvehjerte...
• Svampesamlerens lammerygEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Struds med hvidløgsbønner og Rødvinssauce + dessertEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!