Logo

Edderfugl, stegt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 ung edderfugl
1 1/2 l. skummetmælk
150 g røget spæk
125 g smør eller margarine
2 dl fløde
4 dl bouillon
rønnebærgele eller ribsgele
2 spsk hvedemel 
 
Efter flåningen af fuglen, skal du sørge for at fjerne alt fedt, da det giver en trannet smag.
Læg edderfuglen, hjerte, lever og kråse i en skål, dæk det med skummet mælk og lad det hele stå et døgns tid et køligt sted.
Tag fuglen og indmaden op, skyl det og tør det grundigt i et rent klæde.
Krydr fuglen med salt og peber, og ombind den med tynde spækskiver.
Smelt halvdelen af fedtstoffet i en stegegryde, brun fuglen pænt på alle sider, brun også indmad.
Tag fuglen og indmad op, kasser fedtstoffet i gryden, vask gryden ren.
Brun resten af fedtstoffet i stegegryde, læg fuglen og indmaden tilbage, hæld fløde og
bouillon ved, læg tætsluttende låg på, og steg fuglen ved svag varme, til den er mør efter ca. 1 1/2 - 2 timer.
Tag fuglen og indmaden op og hold det varmt, fjern spækket.
Jævn skyen, lad saucen koge ved svag varme i 5-8 min, smag til med salt , peber og gelé.
Skær fuglen op sådan: Skær lårene fra i "hofteleddet" altså så tæt på skroget som muligt, og del dem i underlår og overlår.
Skær ned langs brystbenet, først til den ene side, så til den anden og skær forsigtig kødet fra benene.
Del hver brystfilet i 2 pæne stykker.
Resten kan deles og serveres med, men bryst og lår er bedst og mest kødfuld.
Byd små hvide pillekartofler og rønnebær eller ribsgele til.
Edderfuglen kan før stegningen fyldes med rå, skrællede kartofler for at tage en evt. transmag.
Kartoflerne kasseres efter stegningen.
Fuglen kan godt brunes efter at spækket er fjernet, men pas på tiden.
For at prøve om fuglen er mør, kan man stikke i låret, hvis saften, der pibler ud er klar, er fuglen det også.
Drik en kraftig rødvin til.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.470 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Tyrkiske auberginerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kylling på spid med Satay Sauce En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Aborre - den sunde fiskUdelukkende fisk og grønsager! Med denne hurtige tilberedningsmetode bevarer...
• Æblekage - varm, nem En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os