Logo

Elg steg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 1/2-2 kg frossent elg kød uden ben, fx yder eller inderlår

Marinade:
1 l vand
1/2 dl salt
2 oksebouillonterninger
1 spsk sukker
1 løg
1 gulerod
1 tsk sort peber
2 laurbærblade
1 bundt persille


20 minimajskolber
4 røde peberfrugter
750 g grønne bønner
2 spsk olivenolie
1/2 tsk salt

Læg det uoptøede kød i et fad og steg det ved 100ºC i ca. 12 timer. Efter 3 – 4 timer stikkes et stegetermometer i stegen. Når termometeret viser 70ºC er stegen færdig.

Kog vandet til marinaden og tilsæt salt, bouillonterninger og sukker. Hak persillen, skræl løg og gulerod og skær dem i skiver. Læg dem i marinaden sammen med groft malet sort peber.

Kog marinaden i 5 – 10 minutter. Hæld den derefter over kødet i fadet eller i en skål, der lige kan rumme kødet. Marinaden skal dække kødet helt. Lad stegen stå i mindst 6 timer. Skær den herefter ud i tynde skiver.

Skær minimajs, udkernede peberfrugter og bønner i mindre stykker. Svits dem i fedtstof i nogle minutter og drys med salt.

Tips: Hvis du vil have en mere vildtsmag på stegen, kan du tilsætte 10 – 15 tørrede enebær i marinaden.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.145 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Påskelam på forårsgrøntEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Gris i mexican-wrapDenne nemme opskrift på mexicanske wraps fra Madkursus.dk er perfekt til at tage børnene...
• Røget lakserulle med laksemousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• RababerkompotEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os