Logo

Elg steg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 1/2-2 kg frossent elg kød uden ben, fx yder eller inderlår

Marinade:
1 l vand
1/2 dl salt
2 oksebouillonterninger
1 spsk sukker
1 løg
1 gulerod
1 tsk sort peber
2 laurbærblade
1 bundt persille


20 minimajskolber
4 røde peberfrugter
750 g grønne bønner
2 spsk olivenolie
1/2 tsk salt

Læg det uoptøede kød i et fad og steg det ved 100ºC i ca. 12 timer. Efter 3 – 4 timer stikkes et stegetermometer i stegen. Når termometeret viser 70ºC er stegen færdig.

Kog vandet til marinaden og tilsæt salt, bouillonterninger og sukker. Hak persillen, skræl løg og gulerod og skær dem i skiver. Læg dem i marinaden sammen med groft malet sort peber.

Kog marinaden i 5 – 10 minutter. Hæld den derefter over kødet i fadet eller i en skål, der lige kan rumme kødet. Marinaden skal dække kødet helt. Lad stegen stå i mindst 6 timer. Skær den herefter ud i tynde skiver.

Skær minimajs, udkernede peberfrugter og bønner i mindre stykker. Svits dem i fedtstof i nogle minutter og drys med salt.

Tips: Hvis du vil have en mere vildtsmag på stegen, kan du tilsætte 10 – 15 tørrede enebær i marinaden.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.268 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Brunkål med flæsk og pølseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mexicanske hakkebøfferEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• DillkødEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Banan- og sagocremeDessert lavet af bananer og sagogryn. Sagogryn bruges often i det asiatiske køkken hvor de...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os