Logo

Entrecote med sauce Parisienne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
4 entrecote (bøffer af oksefilet)
olivenolie

Sauce:
2 æggeblommer
1/2 tsk salt
1 spsk hvidvinseddike
1 spsk citronsaft
1 spsk Dijonsennep
3 dl olivenolie
1 dl vindruekerneolie
1 spsk grov sennep
1 lille løg
1 fed hvidløg
Persille
Salt
peber

Kartofler:
1 kg kartofler
Salt
peber

Løg:
4 store løg
4 store tomater
Salt
peber

Bøffer:
Steg bøfferne ved høj varme ca. 3 min. på hver side.
Servér fx. med blandede grønne salater vendt i en god olie-/eddikedressing.
En god bøf skal altid steges ved høj varme, så den kødsaft, der siver ud, brænder væk i stedet for at koge.
Olivenolie og smør er noget af det bedste at stege i, fordi det netop kan klare en meget høj varme uden at branke.

Sauce Parisienne:
Æggeblommerne røres med salt i blender eller foodprocessor.
Hvidvinseddike, citronsaft og dijonsennep røres med.
Tilsæt olien i en fin, tynd stråle, til saucen er tyk og luftig.
Hak løg, hvidløg og persille og vend det i cremen med den grove sennep.
Smag til med havsalt og friskkværnet peber.

Ovnstegte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i grove både.
Krydres med havsalt og friskkværnet peber og vendes med olivenolie.
Steges på bagepapir i en bradepande ca. 1 time ved 180°.
Krydres evt. med timian, basilikum eller lign.
Smør et ovnfast fad med olivenolie og krydr med havsalt og friskkværnet peber. Løgene deles på langs, men pilles ikke.
Fjern kun det yderste af roden, så løget stadig hænger sammen. Lægges i fadet med skærefladen nedad.
Tomaterne deles, lægges med skærefladen opad og krydres med havsalt og friskkværnet peber.
Bages ca. 45 min. ved 200°.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.679 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Uglegylp på skovbundenEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Kylling urtepocheretPrøv denne kylling som er let pocheret i duftende urter. En stor fordel med denne ret er...
• Agerhøns i champagne i stegesoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Æblekage med chokoladeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os