
 
Denne irgrønne suppe smager skønt både varm og kold så lad
vejret bestemme. 
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet.
2 personer. Er du alene så halver portionen. 
 
#
1 løg (fintsnittet) 
1 fed hvidløg (finthakket) 
15 g smør 
1 spsk hvedemel 
½ l hønsebouillon 
50 g brøndkarse 
 
Croutons: 
15 g smør 
1 fed hvidløg 
2 skiver lyst brød 
salt og peber 
*
 
Sautér løg og hvidløg bløde i smør i ca. 5 min. de skal ikke
brune. 
Rør melet i løgene, tilsæt bouillon og lad suppen simre 10 min.
 
Tag gryden af varmen, tilsæt brøndkarse og blend suppen
jævn. 
Varm suppen op, men lad den ikke koge. 
 
Lad smør og det pillede hvidløgsfed simre på en pande i 5
min. (det må ikke brune). 
Skær skorpen af brødet og skær eller riv det i mindre
stykker. 
Steg dem gyldne i hvidløgssmørret og drys dem over suppen. 
 
Server straks med hvidløgscroutons: 
 
TIPS: Du kan erstatte hvidløgscroutonerne med ristet brød.
Gnid friskristet brød med et overskåret hvidløgsfed og stænk med olie. 
 

 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin