Logo

Følsteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Følsteg ca 1 ½ kg
100 g stegemargarine
½ l vand
2 dl rødvin (mindst)
5 dl piskefløde
lidt kulør
1 kvist frisk timian evt 1 tsk tørret

Smelt margarinen i stegegryden og brun følstegen på alle sider.
Tilsæt 1/2l vand og 2 dl rødvin.
Lad den stege ved moderat varme 1 ½ time.
Hestekød skal gennemstege, men ikke steges tør.
Tag stegen op og hold den varm med fx. alufolie og et viskestykke.
Hæld fløden i gryden.
Kog saucen igennem, jævn den evt. og tilsæt kulør samt smag til med
salt og peber.
Finklip timian i saucen.
Skær stegen i tynde skiver og anret på et aflangt fad garneret med lidt af saucen.
Server små smørsauterede eller helt nye kartofler til drysset med mere frisk timian.
Franske ærter og broccoli passer fint hertil, eller grønsager efter eget valg.

Tips:
Bestil følstegen hos slagteren en uge før du skal bruge den, så er chancerne størst, hvis du da ikke er så heldig at have en hesteslagter i byen.
Følstegen kan evt. erstattes af en (heste)lårtunge, hvilket svarer til
roastbeef

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.492 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her