Logo

Farserede rødløg med rodfrugtsalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Farserede rødløg med rodfrugtsalat

 

Rør en god fars, og bag den i udhulede løg vi har brugt smukke rødløg. Tilbered en god rodfrugtsalat, mens løgene bager i ovnen.

4 personer. Arbejdstid: 45 min. Koge-/bagetid: ca. 55 min. Fryseegnede

 

#

8 store rødløg

Fars:

400 g hakket svine- og kalvekød

salt og friskkværnet peber

½ tsk stødt allehånde

2 æg

45 g havregryn

ca. 2 dl mælk

 

Rodfrugtsalat:

1 lille knoldselleri

4-5 gulerødder

1 tsk dijonsennep

2 spsk vineddike

3 spsk olie

1 bundt bredbladet persille

 

Tilbehør

brød eller kartofler

*

 

Rør hakket kød med salt, peber, allehånde og et æg ad gangen.

Rør derefter havregryn og gradvist mælk i.

Rør godt, og lad farsen hvile i køleskabet.

 

Pil rødløgene og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min.

Tag dem op, og dryp af på køkkenrulle.

 

Skær en skive af toppen af løgene, og tag forsigtigt det inderste af løgene ud med en ske.

Krydr med salt og peber.

 

Kom farsen i en sprøjtepose, og fyld løgene med fars.

Sæt de fyldte løg i et ovnfast fad med bagepapir.

Bag i ovnen ved 175 °C i ca. 40 min., til farsen er gennembagt (80 °C målt med stegetermometer).

 

Skrub eller skræl selleri og gulerødder.

Skær grønsagerne i små terninger, og kog dem møre, men sprøde i letsaltet vand (3-5 min.).

Hæld dem i et dørslag, og afkøl dem.

 

Rør en dressing af sennep, vineddike og olie, og smag til med salt og peber.

Skyl persillen, og hak den.

Vend rodfrugterne sammen med dressing og persille.

Server de varme farserede løg med rodfrugtsalat og brød eller kartofler.

Pynt med persilleblade.

 

Farserede rødløg med rodfrugtsalat

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.649 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her