Logo

Farseret lammekølle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
1500 g udbenet lammekølle
salt
peber
4 dl bouillon
40 g smør

Fars:
400 g hakket lammekød
2 skiver hvidt brød uden skorpe
2 dl tør hvidvin
1 løg
3 fedhvidløg
persille
frisk merian
2 spsk olivenolie

Hæld hvidvinen over brødet og lad det trække i 10 minutter. Pil og hak løg og hvidløg og hak krydderurterne fint. Rør en fars af det udblødte brød, hvidvin, løg, hvidløg og krydderurterne, tilsæt olien og krydder med salt og peber.

Fyld farsen i køllen og sy den sammen med ufarvet bomuldsgarn.

Læg køllen på en rist med den flade side opad, fordel ½ delen af smørret over kødet og sæt det i en forvarmet ovn med 180° C. Hæld bouillonen i bradepanden og steg køllen i 45 minutter på den ene side, hvorefter den vendes. Resten af smørret fordeles over kødet, og det steges yderligere 45 minutter på den anden side.

Køllen pakkes ind i alufolie og dækkes med et viskestykke. Kødet skal trække i mindst 10 minutter inden det skæres i skiver. Stegeskyen hældes i en gryde, skummes for fedt, smages til og jævnes med lidt Maizena udrørt i kold vand.
Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.779 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?