Logo

Farseret lammeryg med basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 lammeryg på ca. 1,5 kg
50 g champignons
80 g auberginer
70 g løg i skiver
40 g usaltet smør
2 tomater, flåede og befriede for kerner
olivenolie
4 spsk hakket basilikum
3 esdragonblade, hakkede
1 spsk purløg
1 svinenet (kan bestilles hos slagteren)
½ dl piskefløde
salt
friskkværnet peber

Lammeryggen udbenes så de to fileter hænger sammen.
Kødet drysses på indersiden med 3 spsk basilikum.
Champignons skives og steges i smør.
Krydres med salt og peber.

Auberginer skæres i tern 1x 1 cm., som svitses i lidt olivenolie.
Krydres med salt og peber.
De tre slags grønsager blandes, tilsættes purløg og estragon, og lægges i lammeryggen på kødets inderside.
Ryggen lægges omkring fyldet, pakkes i sninenet og snøres med kødtråde.

Lad ryggen brunes på alle sider i en bradepande i smør og lidt olie.
Lammebenene hakket i mindre stykker lægges omkring kødet, og det sættes i ovnen ved 250ºC i 20 min.

Lad ryggen hviler indpakket i alufolie indtil serveringen.
Imens tilberedes saucen:

Fedtet fra bradepanden hældes i en gryde, og lammebenene brunes let heri.
6 dl vand tilsættes og det koger indtil det er reduceret til det halve.
Denne fond sies og smages til med salt og peber.
Tomaterne og den sidste spsk basilikum tilsættes.
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Facebook
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.359 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?