Logo

Farspande med tortilla

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Farspande med tortilla

 

En lækker mexicansk gæsteret. Sprøde tortillachips, fyrige chilifrugter og en krydret farsblanding som gratineres med ost.

• Anvend magert hakket kød og magre tortillachips • Vælg majschips hvis du vil have en glutenfri ret.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner

 

# Råvarer til Farspande med tortilla:

400 g hakket oksekød

100 g tortilla- eller nachochips

1 løg

2 spsk olie

1 fed hvidløg

1 tsk salt

¼ tsk sort peber

et par dråber tabasco

125 g syltede chilifrugter

125 g grønne oliven med rød peber

150 g mager lagret cheddarost

PILAFRlS:

160 g (ca. 2 dl) langkornede ris

2 tsk olie

1 løg

2 peberfrugter

4 dl oksebouillon eller vand + ½ tsk salt

 

* Fremgangsmåde:

1 Varm ovnen til 200 °C.

Læg chipsene i et stort ovnfast fad.

Pil løget og hak det fint. Svits det let i olien.

 

2 Tilsæt kødet og steg det under omrøring, til det er grynet.

Pil hvidløget og pres det i.

Smag til med salt, peber og tabasco.

 

3 Lad chilifrugterne dryppe af og hak dem groft.

Halver olivenerne.

Læg kødfyld, chili og oliven lagvis over tortillachipsene i fadet.

 

4 Riv cheddarosten groft og drys den over.

Lad chipsene stikke op lidt hist og her.

Gratiner 10 min. i ovnen til osten er smeltet.

Server med pilaf ris til.

 

Tips & råd

 

Farspande med tortilla

Pilafris: svits 160 g (ca. 2 dl) langkornede ris i 2 tsk olie, til de er smukt gyldne.

Tilsæt 1 hakket løg og 2 udkernede peberfrugter i tern og lad det stege sammen nogle min.

Spæd med 4 dl oksebouillon eller vand + ½ tsk salt (udelad saltet hvis du anvender bouillon).

Lad risene koge færdige under låg. ca. 20 min. eller til væsken er kogt ind.

 

Før eller hvorfor ikke efter maden, kan det være godt at servere en Bloody Mary eller en Margarita. Lav gerne alkoholfrie varianter af drinksene.

 

PR. PORTION: Energi: Kcal 700 = kJ 2940

Kulhydrat 56 g Protein 38 g Fedt 36 g (46%) Fibre 4 g

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 706 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• 6 spid til grillenIgen en god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 dejlige madopskrifter, og...
• Ristede græskarkernerEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Tips: Sød med gulerodEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Nyt designEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Boller, bagt uden gærHjemmebagte boller smager bare bedst, især lune fra ovnen med smør og syltetøj. disse er...
• Kong Frederiks livretDette er den originale opskrift på Kong Frederiks livret. I Sønderborg; Kong Fiddes...
• Fyldte kødboller og marcipanmousseEfter julens store middage er det skønt med sund aftensmad, som både små og store holder...
• Gulerodskage / Bradepandekage - lav fedt %Her er opskriften på en lækker kage der kan laves i bradepande. Kagen er med lavt...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!