Logo

Fasan med hasselnødder

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 fasaner, plukket, gerne kokke
røget spæk, til at pakke fasanen ind i
2 gulerødder
1 knoldselleri
2 store løg, pillede og i smalle både
12 skalotteløg, hele og pillede
4 -6 store bagekartofler
olivenolie
50 g hasselnødder, malede eller finthakkede
bredbladet persille
2 spsk sennep
2 æggeblommer
salt og peber

Fasanerne pakkes ind i tynde skiver af røget spæk (så den ikke bliver tør).

Brug gerne kødpinde eller våde tandstikkere.

De brunes på alle sider i en gryde med lidt smør.

Tag dem op og steg de snittede rodfrugter i det samme fedtstof.
Læg fasanerne i en smurt bradepande og dækkes godt til.

Steg dem færdige i ca. 30 minutter ved 160ºC og lad dem hvile i ca. 20 minutter. Saften sies, jævnes og smages til.

Ved de pillede skalotteløg i olie og stil dem i en 160ºC varm ovn i en halv times tid, til de er bløde og gyldne. Drys med salt og peber.

Bag kartoflerne i ovnen i en god time og skrab kødet ud.

Skær dem halvt igennem og skrab kødet ud med en lille ske.

Kødet moses fint og røres sammen med nødder, hakket persille, sennep og æggeblommer, samt lidt mælk og smør. Smag til med salt og peber.

Skær fasanerne ud, inden de serveres med sauce, mos, sauterede rodfrugter og bagte skalotteløg.

Pynt med hele blade af bredbladet persille.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.243 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her