Logo

Fasanbryst med citrussauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 fasaner
1 æg
1 dl fløde
salt og peber
1 citron
1 appelsin
1-2 spsk smør
Fond og sauce:
1 løg
1 porre
1 skive selleri eller 2-3 blegselleristilke
1 tsk salt pr. liter vand
majsstivelse
evt. 2-3 spsk smør

Skær bryststykkerne af fasanerne ved at skære på hver side af brystbenet og skære fri fra ribbenene.

Skær også lårene af skroget og skær kødet fra benene.

Skær det reelle lårkød i små stykker og hak det i foodprocessor eller blender med æg og fløde.
Krydr farsen med salt og peber samt 1 tskf. af den revne citronskal.
Skær en dyb lomme i hvert fasanbryst og stop farsen herind.

Læg de farserede fasanbryster side om side i et ovnfast fad.

Skær resten af citron- og appelsinskal i smalle strimler.

Giv dem et kort opkog, lad dem dryppe af og fordel den strimlede citrusskal på fasanbrysterne.
Læg smørklatter på hvert fasanbryst. Dæk tæt med alufolie.

Sæt i ovnen ved 180ºC i 20 minutter.
Hug imens skroget fra fasanerne i mindre stykker og kog dem i vand tilsat delt løg, porre og selleri og salt.

Lad fonden koge i en halv time.
Si fonden og lad den koge godt ind. Mål ½ liter.

Kom citron og appelsinsaft i.

Jævn saucen med majsstivelse udrørt i koldt vand eller fond.

Saucen kan yderligere tilsættes (monteres) med 1-2 spskf. smør før servering.
Skær fasanbrysterne i skrå skiver og server med den gode citrussauce samt små kartofler eller Hasselbackkartofler.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.547 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?