Logo

Fiskeburger med mørksej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskeburger med mørksej

 

Både mørksej og kulmule er lidt oversete”torske-fisk”. Men de er faktisk billigere alternativer til torsken, og kan bruges i alle “retter med torsk”. Tilberedning: Mørksejens kød er federe, en smule mørkere og blødere end torskens. Kan som andre torskefisk både koges, dampes, steges og grilles.

4 personer. Arbejdstid: 15-30 min. Samlet tid: 40 min.

 

# Ingredienser til Fiskeburger med mørksej:

400 g mørksej i filet

½ tsk sukker

½ tsk salt

4 kviste timian

1 spsk olie

200 g spidskål

1 dl bredbladet persille

25 g rød mizuna eller rucola salat

2 spsk æbleeddike

1 spsk olie

1 tsk sukker

salt og sort peber

4 burgerboller

 

Tatarsauce:

2 forårsløg

100 g syltede drueagurker

2 spsk kapers

½ bdt dild

2 spsk mayonnaise

1 dl skyr

*

Snit forårsløg fint og hak drueagurker, kapers og dild groft

Vend det hele sammen med mayonnaise og skyr, smag til med salt og peber

Snit kål og persille fint, pisk eddike, sukker og salt og peber sammen og mariner kål, persille og mizuna/rucola salat i ca. 3-4 minutter

Skær filetten ud i 4 stykker 2-3 cm tykkelse, drys dem med sukker, salt og hakket timian

Lad det marinere i 15 minutter

Steg fisken i olie, på en varm pande i ca. 1 minut på hver side

Lun/grill bollerne og smør dem med tartarsauce, lav en burger med stegt fisk og kålsalat

 

Tips: Mørksej kan skiftes ud med de fleste danske fisk.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvilken fridag er det bedst at undvære?





Effektiv reklame - klik her