Logo

Fisketagine med grønsager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fisketagine med grønsager

1 stort løg

2 fed hvidløg

1 tsk spidskommen

1 tsk paprika, edelsüss

½ tsk cayennepeber

8 safrantråde

1 bdt. frisk, bredbladet persille, hakket

5 spsk frisk koriander, hakket

1 dl olivenolie

saft af 1 citron

salt og peber

2 rensede dorader

1 rødløg

250 g blegselleri

250 g kartofler

2 tomater

20 grønne oliven uden sten

6 syltede citroner

 

Pil, og hak løg og hvidløg.

Bland dem godt med krydderierne, 5 spsk persille, koriander, 5 spsk olivenolie, halvdelen af citronsaften, 2 spsk vand, 1 tsk salt og lidt peber.

Rids doraderne i zigzag på begge sider og gnid dem med en tredjedel af krydderiblandingen. Lad dem træk­ke i ca. 1 time.

Pil rødløget, og skær det i ringe.

Gør sellerien i stand, og skær den i ski­ver.

Skræl kartoflerne, fjern stilkfæstet fra tomaterne, og skær begge dele i skiver.

Varm resten af olien op i en tagine og svits løgene heri.

Til­sæt den anden tredjedel af krydderiblandingen, og lad den riste med.

Fordel løgringene jævnt i bunden af taginen.

Læg lag af skiftevis sel­leri, kartofler og tomater ovenpå.

Krydr hvert lag med salt og peber.

Kom resten af persillen og citronsaften over.

Rør resten af krydderi­blandingen med 1 ¼ dl vand og hæld det over grønsagerne.

Kom oliven og kvarte, syltede citroner i, bring det i kog, og lad det simre under låg i ca. 10 min.

Læg fiskene oven på grønsagerne, og lad det hele simre i yderligere 25 min.

Vend fiskene efter 12 min for­løb og dryp dem med kogelagen.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.215 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her