Logo

Flæskesteg i sous vide

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


Flæskesteg i sous vide

 

Denne opskrift på flæskesteg tilberedt i sous vide, hvor svær og steg tilberedes hver for sig. Tilberedningen i sous vide sikrer, at stegen bliver ens tilberedt hele vejen igennem, og at al saft og kraft bevares. Sværen steges sprøde og gyldne i ovnen, og tilsammen får man det mest saftige og møre kød med de helt rigtige, sprøde svær til julemiddagen. Tilberedningen er en langsommelig affære, men resultatet er det hele værd.

Tilberedningstid: 7 timer Antal portioner: 6 pers.

 

# Ingredienser

1,5 kg kamsteg

salt og peber

4-5 laurbærblade

1 spsk smør

 

* Tilberedning

Flæskesteg:

Skær sværen med fedt af flæskestegen.

Krydr stegen med salt og peber og kom den i en vakuumpose sammen med laurbærblade og lidt smør.

Vakuumer stegen og sæt den i sous vide vandbad på 59 °C i 6½ time. 

 

Tag stegen ud af posen og brun den i en pande.

Lad den trække tildækket i 15 minutter inden den skæres ud.

Den sky der har samlet sig i posen tilsættes flæskestegssaucen. 

 

Flæskesvær:
Sværen fra kamstegen - evt. suppleret op med ekstra rå svær fra slagteren - skæres ud i strimler og koges i saltet vand i 20 minutter.

Tag dem op og lad dem dryppe af, og læg dem i en bradepande.

De må ikke ligge oven på hinanden, men bredes pænt ud.

Steg dem i ovnen i ca. 30-35 minutter ved 200 °C (alm. ovn) til de er gyldne og sprøde.

Undervejs hældes afsmeltet fedt fra bradepanden. 

Lad sværene dryppe af på fedtsugende papir og drys dem med salt evt. iblandet lidt pulveriserede laurbærblade og nelliker. 

Sværene holder sig sprøde i flere dage, hvis de opbevares i en lufttæt beholder.

De kan varmes op i en lun ovn inden servering. 

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 96 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Klassisk flæskesteg af kamstegOpskrift på en klassisk flæskesteg af kamsteg, som er danskernes favorit, der er reddet...
• Anderledes flæskestegEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Klassisk flæskesteg af kamstegOpskrift på en klassisk flæskesteg af kamsteg, som er danskernes favorit, der er reddet...
• Chayote græskar, bagt, med rosinfyldChayotegræskar stammer oprindeligt fra Mexico, men bliver i dag brugt over hele verden....
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os