Logo

Flæskesteg med asparges og tarteletter med krebsehaler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flæskesteg med asparges og tarteletter med krebsehaler

 

Både tarteletter og flæskesteg kan laves året rundt, og retterne bliver sommerlige med sæsonens friske grønsager og krydderurter. Lige nu er det tid til danske asparges, og sammen med havesyre bliver flæskestegen en helt anden oplevelse, end den vi kender fra julemaden.

 

Tarteletter med ærter og krebse haler

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 10 min.

#

8 tarteletter

2-3 gulerødder

2 dl vand

½ tsk salt

100 g fine grønne ærter

200 g kogte krebsehaler (evt. fra frost)

 

Stuvning:

25 g smør

2 spsk hvedemel

2 dl grønsags-kogevand eller bouillon

1 dl piskefløde

½ tsk paprika

salt og friskkværnet peber

 

Pynt:

kørvel, dild eller persille

*

Skær gulerødderne i små terninger på størrelse med ærterne.

Kog gulerødderne møre i vand med salt i 4-5 min.

Hæld dem i en sigte, og gem kogevandet.

 

Smelt smør i en gryde, drys melet i, og bag det igennem under omrøring.

Tilsæt gradvist kogevandet fra gulerødderne og fløde.

Kog i nogle min. under omrøring, og tilsæt paprika.

Vend·gulerødder, ærter og krebsehaler i stuvningen.

Smag til med salt og peber, og fordel fyldet i de varme tarteletter.

Drys med kørvel, dild eller persille, og server straks.

 

Sommerflæskesteg med asparges og agurkesalat

4-6 personer. Arbejdstid: 40 min. Stegetid: 1 time og 15 min. Kødet er fryseegnet

#

ca. 1 kg flæskesteg eller kamsteg

1 spsk groft salt

3-4 kviste frisk rosmarin

friskkværnet peber

1 citron [øko]

 

Krydret agurkesalat:

1 dl eddike

1 lime eller citron

50 g sukker,

2 tsk fintrevet ingefær

1 agurk

½ tsk salt

lidt frisk citronmelisse

 

Tilbehør:

1 bundt grønne asparges

1 potte havesyre

1 kg nye kartofler

*

Gnid flæskestegen med groft salt ned mellem alle sværene.

Stik rosmarinnåle i, og krydr med peber.

Vask citronen, skær den i skiver, og læg dem i bunden af et ovnfast fad.

 

Læg stegen ovenpå citronskiverne, og hæld 2-3 dl vand i bunden af fadet.

Sæt evt. et stegetermometer i midten af stegen.

 

Sæt det ovnfaste fad i en kold ovn, og tænd på 200 °C.

Steg i ca. 1 time og 15 min, til centrumtemperaturen er 55 °C.

Er sværen sprød, steges videre, til centrumtemperaturen er 65 °C.

Er sværen ikke sprød, sættes stegen evt. under en varm grill i ovnen.

Tag stegen ud af ovnen, og lad den hvile i ca. 15 min.

 

Kog eddike, lime- eller citronsaft og sukker, til det er opløst.

Tilsæt fintrevet ingefær, og lad lagen køle af.

Vask agurken, og skær den i tynde skiver, drys dem med lidt salt, og lad dem dryppe af i en sigte i ca. 30 min.

Bland agurkeskiver med lagen og finthakket citronmelisse.

Lad salaten trække i mindst 30 min. inden servering.

 

Knæk den træede ende af de grønne asparges.

Kog dem i letsaltet vand i 3-4 min.

Lad vandet løbe fra.

 

Skær flæskestegen skiver, og server med asparges, havesyre, krydret agurkesalat og kogte kartofler.

 

TIPS: Havesyre er en krydderurt med en syrlig og citronagtig smag. Den klippes direkte fra potte og skylles inden brug. Er god i sauce, salater, smørrebrød og sandwich.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 1.984 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvem skal være statsminister ved et blåt flertal ved næste valg?


Effektiv reklame - klik her