Logo

Flæskesteg med vinterfrugter og grønkålssalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Flæskesteg med vinterfrugter og grønkålssalat


Server flæskestegen med søde vinterfrugter og et ekstra drys krydderier.

6 personer. Arbejdstid: 45 min. Stegetid: ca. 1½ time

 

#

Flæskesteg med vinterfrugter:

2 cm frisk ingefær

200 g tørrede frugter (fx figner, dadler, abrikoser og/eller svesker)

4 kanelstænger

4 dl vand eller hønsebouillon

1 kg flæskesteg

friskkværnet peber

1 tsk groft salt

 

Grønkålssalat:

500 g grønkål

1 rødløg

50 g hasselnødder

2 spsk olie

2 spsk æbleeddike

salt

 

Tilbehør:

1¼ kg små kartofler

*

 

Skræl ingefæren, skær den i tynde skiver, og læg dem i et stort ovnfast fad sammen med de tørrede frugter, kanel stænger og vand.

 

Krydr flæskestegen med peber på undersiden.

Drys salt mellem sværene, og læg stegen oven på frugterne.

 Sørg for at sværen ligger nogenlunde lige højt over det hele.

 

Sæt fadet i ovnen, og tænd på 200 °C.

Steg i ca. 1½ time, til sværen er sprød, og stegen er saftig.

Grill evt. sværen kort, hvis den endnu ikke er sprød.

 

Skyl grønkålsbladene grundigt, og rib dem.

Hak kålen fint. Pil redløget, og hak det fint.

Rist nødderne på en tør pande, til de er gyldenbrune.

Lad dem køle af på en tallerken, og hak dem groft.

 

Rør olie og eddike sammen, og vend dressingen grundigt sammen med grønkål og rødløg.

Smag til med salt og peber, og drys nødderne over salaten.

 

Skær flæskestegen i skiver, og server med frugter og stegesky, kogte kartofler og grønkålssalat.

 

TIPS: Brug et stegetermometer, når du steger flæskesteg. Når centrumtemperaturen er 55 °C, og sværen er sprød, skal du stege videre ved 200 °C, til centrumtemperaturen er 65 °C.

Hvis sværen ikke er sprød, skal du skru ovnen op på 250 °C, et kort øjeblik, til sværen er sprød.

Hold øje med, at sværen ikke bliver for mørk.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 229 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Spareribs marineret i øl med spidskålOvn eller grill - steg spareribs marineret i øl, det er perfekt til en lun dansk...
• Æbleflæsk med rabarberÆbleflæsk er en klassiker. Det syrlige fra æblet går godt sammen med det lidt fede flæsk....
• Stegeben med bagte rodfrugterGo'e ben er for dem, der synes, at det er skønt at spise med fingrene og gnave og lege...
• Svesker med mandellåg i stegesoEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os